Ministerul Agriculturii transmite Parlamentului, ca raspuns la intrebarea unui senator PSD, ca in Romania, in cursul anului 2016, un numar de 155 de cetateni straini care detin terenuri agricole au solicitat fonduri prin APIA, pentru o suprafata de peste 2.500 de hectare, insa in statistica nu sunt incluse si persoanele juridice.

155 de cetateni straini detin terenuri agricole in Romania

Ministerul Agriculturii transmite Parlamentului, ca raspuns la intrebarea unui senator PSD, ca in Romania, in cursul anului 2016, un numar de 155 de cetateni straini care detin terenuri agricole au solicitat fonduri prin APIA, pentru o suprafata de peste 2.500 de hectare, insa in statistica nu sunt incluse si persoanele juridice.

Senatorul PSD Lucian Trufin a adresat o intrebare Ministerului Agriculturii cu privire la statistica privind suprafata terenului agricol din Romania care se afla in prezent in proprietatea privata a cetatenilor straini.Ministerul a transmis ca in datele existente sunt incuse doar persoanele care desfasoara o activitate agricola in calitate de utilizatori ai suprafetelor de teren agricol si/sau detinatori legali de animale, potrivit APIA si sunt excluse persoanele juridice pentru care cererile pentru masurile de sprijin pot fi depuse de catre administrator/imputernicit/delegat, persoana cu cetatenie romana, scrie News.ro.

Harta salariilor la finalul lui 2016

Castigurile medii nete au depasit in luna decembrie 2016, in conditiile in care multi angajati au primit prime de Sarbatori, nivelul de 500 euro doar in Capitala si in judetele Ilfov, Cluj, Timis, Sibiu si Brasov, iar cele mai mari cresteri salariale s-au inregistrat, in ultimul an, in judetele Bacau, Caras-Severin si Covasna, arata calculele News.ro, pe baza statisticilor judetene ale Institutului National de Statistica (INS). La polul opus, in 17 judete din tara, castigul mediu net a ramas sub 400 de euro chiar si cu primele de Sarbatori.

La nivel national, castigul salarial mediu net s-a majorat in decembrie 2016 cu 11,4% fata de ultima luna din 2015, la 2.354 lei (echivalentul a 521 euro), nivel maxim istoric pentru Romania. In decembrie, cursul mediu al euro, la care s-a facut echivalenta salariilor in moneda europeana, a fost de 4,5173 lei, potrivti Bancii Nationale a Romaniei (BNR). Castigurile salariale includ atat salariile, cat si bonusurile sau tichetele de orice tip pe care le primesc angajatii, scrie News.ro.

Personalul civil, militar si politistii din MAI vor primi, din luna martie, un salariu de baza minim brut de 1.450 de lei

Personalul civil, militar si politistii din Ministerul Afacerilor Interne vor primi, incepand din martie, un salariu de baza minim brut de 1.450 de lei, aferent lunii februarie, ca urmare a discutiilor dintre conducerea MAI si liderii organizatiilor sindicale, aceste masuri fiind luate pentru ca in toate unitatile sa fie respectate prevederile HG 1 privind salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata.

Ministerul Afacerilor Interne arata, intr-un comunicat de presa, ca in ultima perioada au avut loc mai multe intalniri intre conducerea MAI si liderii organizatiilor sindicale reprezentative ale politistilor si personalului contractual, scrie News.ro.

Numarul vehiculelor noi inmatriculate in februarie a crescut cu aproape 50%

In februarie 2017 au fost inmatriculate 11.979 de vehicule noi, ceea ce reprezinta o crestere cu 47,93 la suta fata de februarie 2016, anunta Directia Regim Permise si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), cele mai multe solicitari vizand marcile Dacia, Skoda, Volkswagen, Renault si Ford.

In ceea ce priveste autoturismele noi, cresterea numarului de inmatriculari a fost cea mai mare dintre toate categoriile de vehicule pentru transportul pasagerilor, pe fondul eliminarii de la 1 februarie, a timbrului de mediu. Astfel, in februarie au fost inmatriculate 8.302 autoturisme noi, fata de 5.099 in aceeasi luna a anului trecut, inregistrandu-se o crestere de 62,82 la suta, scrie News.ro.

Investitorii imobiliari, mai precauti

Investitorii imobiliari activi pe piata locala sunt precauti in prezent, avand in vedere recentele schimbari politice de la nivel mondial, la care s-au adaugat si protestele din Romania, si pun mai multe intrebari decat de obicei despre situatia de la nivel local, a declarat directorul general al companiei de consultanta imobiliara JLL Romania, Silviana Petre Badea.

„Previziunile pentru anul acesta atat la nivel european, cat si la nivelul Romaniei sunt precaute din cauza faptului ca sunt multe variabile, in lume si in economie. Am vazut in Statele Unite ce s-a intamplat, vom vedea ce se va intampla si in Franta. Politicul joaca un rol foarte important si este din ce in mai intruziv. Si atunci previziunile pentru piata de capital sunt precaute”, a afirmat Badea, scrie News.ro.

Circa 250.000 de turisti din America de Nord sunt asteptati in Romania in acest an

Circa 250.000 de turisti din SUA si Canada vor vizita Romania in acest an, iar cele mai cunoscute si mai populare zone si atractii turistice, in randul turistilor din SUA, sunt sudul Transilvaniei, Bucurestiul, castelele Peles si Bran si manastirile din Bucovina, a declarat seful Biroului National de Turism al Romaniei din America de Nord, Simion Alb.

In 2016, Romania a primit 232.046 turisti si vizitatori din America de Nord, cu 7,5% mai multi decat in anul 2015, arata datele oficiale. In ceea ce priveste persoanele care sunt considerate turisti, Statele Unite au ajuns in 2016 pe locul al saptelea dupa numarul turistilor straini inregistrati in Romania, cu 137.586 turisti, scrie News.ro.

Un roman a fost impuscat mortal in nordul Italiei, in timp ce incerca sa jefuiasca un bar

Un roman de 28 de ani a fost ucis la Casaletto Lodigiano, in nordul Italiei, in timp ce incerca sa jefuiasca un bar-tutungerie, relateaza Sky TG24, precizand ca autorul crimei, patronul localului vizat, a fost arestat si inculpat.

Mario Cattaneo, in varsta de 67 de ani, a tras un foc de arma, in noaptea de joi spre vineri, cu pusca sa asupra unui grup de trei sau patru persoane care au incercat sa ii jefuiasca barul. El a ucis un roman de 28 de ani, lovit in spate, de la mica distanta. Amprentele tanarului nu se aflau in evidenta politiei. Vineri dimineata, fratele romanului a mers la Morga, impreuna cu un avocat, pentru a-l identifica. Avocatul atacatorului, Cattaneo, a declarat ca clientul sau este disperat si in stare de soc, scrie News.ro.

Parisul a lansat cel mai ambitios proiect de modernizare din ultimii 150 de ani

Parisul a lansat cel mai ambitios proiect de modernizare de la cea realizata in urma cu 150 de ani de Georges-Eugene Haussmann, care a inlocuit cladirile medievale din centrul capitalei franceze cu cele grandioase ce marginesc in prezent bulevardele mari, relateaza Bloomberg.

Administratia metropolei vrea sa cheltuiasca peste 35 de miliarde de euro in urmatoarele doua decenii pentru modernizarea suburbiilor si zonelor din jurul orasului. Planul, prezentat pentru prima data in 2008, vizeaza, practic, sa conecteze suburbiile intre ele si cu centrul orasului. Proiectul a devenit mai urgent de cand Parisul incearca sa se prezinte drept o alternativa la Londra pentru companiile globale, dupa votul britanicilor de a iesit din UE, scrie News.ro.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri