Ford Romania a demarat procesul de recrutare pentru 976 de persoane care vor sprijini productia viitoarei generatii a SUV-ului de clasa mica EcoSport, care va demara in aceasta toamna.

Ford recruteaza aproape 1000 de oameni la Craiova

Ford Romania a demarat procesul de recrutare pentru 976 de persoane care vor sprijini productia viitoarei generatii a SUV-ului de clasa mica EcoSport, care va demara in aceasta toamna.

Fabrica de la Craiova cauta operatori de baza si calificati care se vor alatura actualilor 2715 angajati ce lucreaza in zonele de productie vehicule si motoare.

“Ne bucuram sa putem anunta astazi ca adaugam aproape 1000 de noi locuri de munca la uzina de productie de ultima generatie pe care o detinem la Craiova, aducand astfel numarul total de angajati la peste 3650. Noile posturi merg in paralel cu transformarea uzinei noastre, operatiune care a debutat in cursul iernii trecute cu scopul de a sprijini productia viitorului Ford EcoSport”, a declarat John Oldham, presedintele Ford Romania.

Romania pierde anual intre 13,5% si 22,5% din PIB din cauza coruptiei

Romania pierde anual intre 13,5% si 22,5% din PIB din cauza coruptiei, mediile europene fiind cuprinse intre 4,9% si 6,3% din PIB, potrivit celui mai recent studiu Rand Europe. In acelasi timp, Romania ocupa locul 48 din 176 in privinta perceptiei coruptiei la nivelul sectorului public, arata un studiu al Transparency International din anul 2016.

In acest context, un start-up romanesc, Integrity Solutions, a sublicentiat capacitatea de a implementa, certifica si pregati experti pentru cel mai recent standard de management, ISO 37001, sisteme de management anti-mita. Astfel, ISO 37001 ofera pentru prima data un cadru al regulilor si legilor internationale pentru prevenirea luarii si darii de mita. Standardul se adreseaza atat mediului privat, cat si celui public, de orice dimensiuni, fara a impune un sistem birocratic si greoi companiilor. Elementul de baza al acestui nou standard este dezvoltarea culturii etice in mediul de afaceri.

Platforma Ghiseul.ro a inregistrat un avans de 260% al numarului de utilizatori in primele trei luni

Portalul Ghiseul.ro, pe care functioneaza Sistemul National Electronic de Plati (SNEP), administrat de catre Agentia pentru Agenda Digitala a Romaniei (AADR), a inregistrat un avans de 260% al utilizatorilor in primele trei luni ale acestui an, fata de primele trei luni ale anului trecut, pana la 223.000, si ar putea ajunge la 500.000 de utilizatori pana la finalul anului.

Piata platilor cu cardul a crescut in 2016

Piata platilor cu cardul a crescut cu 20-25% anul trecut, atat din punct de vedere al numarului de tranzactii, cat si al valorii tranzactiilor, iar trendul se va pastra si in acest an.

Volumul total al platilor cu cardul a fost, in 2016, de 48 miliarde lei, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei. Piata a avansat anul trecut cu 20-25%, atat ca numar de tranzactii, cat si ca valoare, ritm care se va mentine in acest an.

Dacia are o noua editie limitata, denumita Explorer

Dacia a decis sa lanseze o noua editie limitata pentru intreaga gama de modele, denumita Explorer. Nu se precizeaza despre cate unitati este vorba, dar dupa cum stim din alti ani, editiile limitate Dacia sunt asa de mari ca depasesc productia de serie a unor marci auto de lux.

Editia limitata Explorer este disponibila pentru comenzi incepand din 5 aprilie in Franta si poate fi comandata pe versiunile Stepway ale Logan MCV, Sandero, Lodgy si Dokker, precum si Duster, scrie carscoops.com.

Parlamentul European a inlaturat ultimul obstacol din calea eliminarii tarifelor de roaming in UE

Parlamentul European a aprobat un acord cu Consiliul UE privind preturile maxime pe care companiile si le pot aplica reciproc pentru utilizarea retelelor, inlaturand ultimul obstacol din calea eliminarii complete a tarifelor de roaming in interiorul UE, de la 15 iunie, se arata intr-un comunicat al legislativului.

Eliminarea tarifelor de roaming pentru utilizatori, programata pentru 15 iunie 2017, va permite consumatorilor sa telefoneze, sa trimita SMS-uri si sa foloseasca date pe mobil atunci cand calatoresc in alt stat UE, la acelasi cost ca acasa, potrivit News.ro.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri