Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) considera benefica eliminare salariului minim in sectorul privat, in special prin prisma atragerii de investitii in zonele mai putin dezvoltate ale tarii. Totodata, AOAR propune introducerea unui salariu minim orar in locul celui lunar, mai potrivit cu realitatile economiei actuale.

“Apreciem ca obiectiva initiativa domnului ministru Teodorovici, in legatura cu importanta fixarii sau nu a unui salariu minim in sectorul privat, luand in considerare realitatile structurii economice si diferentele de productivitate intre diverse sectoare. In contextul diferentelor salariale existente intre diversele regiuni ale tarii, eliminarea salariului minim ar putea fi un factor ce poate stimula crearea de noi locuri de munca in zone mai putin atractive, in principal din cauza lipsei infrastructurii”, se arata in comunicatul Asociatiei.

In cadrul analizelor si discutiilor vizand eliminarea sau mentinerea salariului minim obligatoriu in sistemul privat, AOAR propune evaluarea posibilitatii adoptarii unui salariu minim orar si nu lunar, ceea ce ar corespunde realitatii unei economii marcate de variatii ale cererilor de pe piata interna si internationala.

Oamenii de afaceri apreciaza ca specializarea si dezvoltarea serviciilor care asigura o valoare adaugata crescuta poate fi stimulata prin introducerea aplicarii legale si nu prin calcule aritmetice (salariu lunar impartit la 160 ore) a salariului minim orar, permitand astfel o flexibilizare normala a costurilor cu forta de munca si o crestere a competitivitatii companiilor.

In acelasi timp, AOAR solicita Guvernului sa inteleaga dificultatile cu care se confrunta mediul de afaceri, urmare si a unor decizii guvernamentale, ceea ce face ca realitatea pietei muncii din Romania sa fie una defavorabila cresterii durabile a economiei romanesti.

Sursa foto: Pixabay.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri