Primaria Capitalei ar putea avea, in anul 2007, un buget de peste cinci miliarde de lei, aproape jumatate din bani urmand sa fie cheltuiti pentru lucrarile de reabilitare a infrastructurii rutiere, potrivit proiectului de buget supus dezbaterii publice.

Astfel, potrivit proiectului de buget afisat pe site-ul municipalitatii, bugetul de anul acesta ar putea fi de doua ori mai mare decat cel de anul trecut ( 2,6 miliarde de lei), in cazul in care consilerii municipali il vor aproba in varianta actuala, informeaza NewsIn.

Astfel, bugetul total ar urma sa insumeze 5.369.828.000 de lei, iar aproape jumatate din bani (2.476.145 de lei) urmand sa fie cheltuiti pentru modernizarea strazilor din Capitala si pentru innoirea parcului auto al RATB.

Primaria Capitalei ar putea aloca peste un miliard de lei pentru implementarea sistemului de management al traficului, cat si pentru continuarea unor lucrari la liniile de tramvai, cat si cea a pasajului Basarab, peste 680 de milioane de lei pentru modernizarea si reabilitarea unor unitati de invatamant ( programul BEI), iar peste 180 de milioane de lei vor fi alocati pentru lucrari de termoficare.

Alte 76 de milioane ar urma sa fie cheltuite pentru investitii in protectia mediului ( statia de epurare de la Glina sau ecologizarea unor parcuri), iar aproape 70 de milioane de lei pentru refacerea infrastructurii de apa si canal. Pentru cultura ( lucari de consolidare si modernizare a unor unitati de cultura), Municipalitatea a prevazut un buget de 45 de milioane de lei.

Suma destinata achizitiei de imobile este de 55 de milioane de lei.Potrivit proiectului de buget, pentru implementarea unui sistem de informatizare ar putea fi alocate 90 de milioane de lei, pentru Administratia Lacuri si Parcuri aproape 22 de milioane de lei, iar pentr Administratia Cimitirelor alte 10 milioane de lei.

Pentru lucrarile la Stadionul National "Lia Manoliu", Primaria va aloca patru milioane de lei, iar pentru studiile in vederea realizarii unui nou sediu municipal vor fi alocati 500 de mii de lei.Banii provin atat din bugetul local ( 2.181.170.000 de lei), cat si din credite externe (3.013.545.000 de lei).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri