Problema transportului public din Bucureşti este reprezentantă de blocajele în trafic, nu de preţul abonamentelor, care este avantajos, a declarat primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

Afirmaţia acestuia vine în contextul în care candidatul Alianţei electorale PSD PNL la Primăria Municipiului Bucureşti, Cătălin Cîrstoiu, a propus gratuitate pe mijloacele de transport în comun vinerea.

"Atât abonamentele noastre proprii, cât şi abonamentele comune cu metroul sunt extrem de avantajoase şi nu asta este problema transportului public. Problema transportului public este că se stă în trafic", a spus Nicuşor Dan, întrebat de jurnalişti dacă în weekend sau vinerea ar fi fezabil să fie gratuitate pe mijloacele de transport în comun.

Primarul Nicuşor Dan a mai subliniat că problema transportului public din Capitală este reprezentată de faptul că pentru o categorie mare de oameni este preferabil să folosească maşina.

Primarul general al Capitalei a anunţat joi, în conferinţa de presă, că a semnat contractul privind studiul de fezabilitate de aproximativ un milion de euro pentru semaforizare inteligentă în Bucureşti, din care va rezulta cât va costa implementarea proiectului, municipalitatea obţinând prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şapte milioane de euro.

"Din studiul de fezabilitate o să rezulte cât o să coste implementarea efectivă. (...) Fără să avem niciun studiu economic, ne gândim la 100 - 150 de milioane de euro pentru (...) 500 de intersecţii în Bucureşti", a afirmat Nicuşor Dan. El a estimat că întregul sistem de semaforizare inteligentă ar putea fi finalizat peste trei - patru ani.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri