Romania va atrage un volum mai mic de investitii straine directe anul acesta fata de 2006, in absenta privatizarilor masive caracteristice anilor anteriori, a spus Ion Ghizdeanu, presedintele Comisiei Nationale de Prognoza (CNP), pentru The Money Channel.

Investitiile straine vor scadea, probabil pana la nivelul de 7,6 miliarde euro, de la 9,1 miliarde euro inregistrate in 2006, a precizat Ghizdeanu. Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat nivelul investitiilor straine directe pentru 2006 la data de 15 februarie, in cifre preliminare.

"Prognoza are la baza faptul ca in 2007 nu vom mai avea o investitie masiva de tipul celei de la Banca Comerciala Romana (BCR)", a declarat Ghizdeanu ulterior intr-un interviu acordat agentiei NewsIn. "Estimam ca privatizarile vor aduce circa un miliard de euro in acest an".

Diferenta necesara finantarii deficitului de cont curent anul acesta va proveni din fondurile structurale europene, a explicat Ghizdeanu. in 2006 investitiile straine directe au finantat 91% din deficitul de cont curent de 9,97 miliarde euro, potrivit BNR.

Potrivit estimarilor CNP, deficitul de cont se va situa anul acesta la 11,92 miliarde euro, in crestere cu 19% fata de 9,97 miliarde euro inregistrate in 2006. in 2007, dificitul de cont curent va atinge 10,4% dintr-un produs intern brut (PIB) estimat la 390,7 miliarde lei, estimeaza CNP. Anul trecut, deficitul de cont curent a reprezentat 10,3% din PIB.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri