AVAS pregateste documentatia pentru lansarea la privatizare a BCR

Comisia de Privatizare a BCR, careia ii revine responsabilitatea coordonarii acestui important proiect, a negociat si semnat actul aditional care permite continuarea serviciilor de asistenta financiara furnizate de catre consortiul condus de catre Banca Internationala de Investitii Daiwa Securities SMBC Europe.

Sub coordonarea Comisiei de privatizare, consultantul urmeaza sa prezinte o suita de documente pe baza carora Guvernul va adopta decizia privind mentinerea sau reconsiderarea strategiei existente de privatizare a BCR.

Aceasta decizie va fi insotita si de un program detaliat de privatizare, care va prevedea explicit data la care va fi publicat anuntul privind lansarea la privatizare a BCR. Cea mai mare parte a analizelor legate de pozitia financiara si juridica a BCR au fost finalizate.
In prezent, se afla in plina desfasurare preparativele legate de organizarea "camerei de date", ce va cuprinde documentatia relevanta, in masura sa permita potentialilor investitori sa realizeze propria lor evaluare a bancii, in baza careia vor putea apoi sa-si formuleze oferta, arata un comunicat al AVAS.
Consultantul financiar va finaliza toata documentatia aferenta lansarii acestui proiect, nu mai tarziu de mijlocul lunii mai, fapt care, in opinia consultantului, va permite partii romane sa publice anuntul pentru invitarea expresiilor de interes ale potentialilor investitori eligibili la inceputul lunii iunie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri