Femeile din mediul rural, dar si cele de la oras, care vor sa-si deschida o afacere, dar nu stiu cum si nu au bani pentru finantare pot apela la Centrul National de Resurse pentru Femei, inaugurat vineri de Asociatia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Feminin (ADAF)
Potrivit presedintelui ADAF, Cornelia Rotaru, Centrul isi propune sa ofere consiliere si sprijin femeilor care vor sa inceapa o afacere pe cont propriu, dar nu numai. Centrul va oferi informatii privind oportunitatile de angajare si instruire, legislatia in vigoare, organizatiile care acorda asistenta, facilitati, granturi si imprumuturi dedicate sustinerii antreprenoriatului feminin. Femeile vor putea beneficia si de consultanta in intocmirea unui plan de afaceri sau obtinerea de micro-finantari.

"Ne propunem sa acordam o atentie deosebita femeilor si persoanelor, in general, cu dizabilitati, pentru ca foarte greu reusesc sa se integreze in activitatea economica. De asemenea, acordam o atentie deosebita tinerelor, care trebuie constientizate, care trebuie pregatite, in masura in care doresc sa faca o afacere pe cont propriu sa poata fi independente", a precizat Cornelia Rotaru, citata de NewsIn.

Principalul grup-tinta al Centrului sunt femeile din mediul rural care ar putea incepe afaceri in domeniul artizanatului si a mestesugurilor populare, ceea ce le-ar putea aduce venituri importante, mai ales din strainatate.

"Exista o serie de meserii din domeniul artizanatului care sunt pe cale de disparitie; am avut un proiect in regiunea Sud-Muntenia, am constatat ca in judete intregi si in multe localitati din Teleorman si Ialomita femeile sunt foarte talentate in a coase goblenuri sau diferite lucruri crosetate, macrameuri. Problema lor este ca nu au piata si nu are cine sa le promoveze produsele. O asociere a acestora intr-o asociatie care sa aiba ca obiectiv promovarea si marketingul produselor poate sa conduca la valorificarea produselor", a mai spus presedintele ADAF.

ADAF, in colaborare cu Camera de Comert si Industrie a Romaniei, a inaugurat biroul din Bucuresti al Centrului National de Resurse pentru Femei (CNRF), urmand ca, in functie de finantarile gasite, sa deschida si alte birouri in toata tara.

Potrivit Corneliei Rotaru, Centrul din Bucuresti va colabora cu asociatiile de femei din toata tara pentru a dezvolta o retea de informare cel putin la nivelul celor opt regiuni de dezvoltare, daca nu in fiecare judet. Centrul face parte din proiectul "Women Engendering the Finance Network", sustinut de organizatii similare cu ADAF din Italia, Grecia, Germania, Polonia sau Albania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri