Raportul leu/dolar a fost tranzactionat intre 2,8 si 2,8050 lei
Mentinerea "fortata" de catre BNR a cursului euro in jurul valorii de 3,6 lei, a impus mai multa prudenta investitorilor de la Sibiu.

Raportul leu/dolar a fost tranzactionat intre 2,8 si 2,8050 lei, cumparatorii mizand pe o revenire a paritatii monedei americane fata de cea europeana.
Privind catre evolutia preturilor, incepand cu ianuarie, observam ca dolarul a fluctuat intr-un ecart mult mai larg decat euro, acesta fiind cuprins intre 2,68 si 2,97 lei.

Tranzactiile realizate pentru scadenta iunie pe raportul leu/euro au fluctuat intr-un ecart ingust, cuprins intre 3,5980, la inceputul saptamanii si 3,6195 lei la sfarsitul ei.

Aceste valori nu sunt foarte indepartate de marginile in care a fluctuat euro incepand cu ianuarie, 3,5270 in partea inferioara si 3,6451 lei in cea superioara.
Paritatea a fost tranzactionata pe parcursul saptamanii trecute intre 1,3005, la inceputul ei si 1,2870 dolari/euro, la sfarsitul ei, semn ca vanzatorii mizeaza pe o scadere a monedei unice.

Intarirea dolarului ar putea aparea, in opinia lui Radu Luca, economist la Bursa sibiana, datorita faptului ca "motorul economiei europene, cea germana, si-a revizuit tinta de crestere pentru 2005 de la 1,6 la 1%, ceea ce reprezinta un motiv suplimentar pentru vanzarea de euro, in timp ce se mentin temerile ca noua Constitutie Europeana nu va fi votata de francezi".
Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Fitch își revizuiește estimările privind economia: cum arată noua estimare
Setari Cookie-uri