Volumul lucrarilor de constructii, in crestere cu 28,6%

In februarie 2007, lucrarile de constructii au crescut cu 28,6% (in termeni reali) fata de aceeasi luna a anului trecut, pe fondul avansului puternic al tuturor categoriilor de constructii, potrivit unui comunicat al Institutului National de Statistica (INS).

Toate tipurile de constructii au inregistrat cresteri de peste 25% in a doua luna din acest an, fata de februarie 2006. Astfel, cladirile rezidentiale au avansat cel mai rapid, inregistrand o crestere cu 35,5%, in timp ce lucrarile de constructii de cladiri nerezidentiale au crescut cu 29,6%, iar constructiile ingineresti cu 26,8%.

Pe elemente de structura, lucrarile de reparatii capitale au crescut cu 34,1% in februarie fata de aceeasi luna a anului trecut, cele de intretinere si reparatii curente cu 34%, iar lucrarile de constructii noi au avansat cu 24,4%.

Fata de ianuarie 2007, lucrarile de constructii realizate in februarie au crescut intr-un ritm inferior, cu 15 procente.

In primele doua luni ale anului, comparativ cu perioada corespunzatoare a anului precedent, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 27,9%, ritm superior celui inregistrat in acelasi interval din 2006, cand cresterea fata de 2005 a fost de numai 19,4% si a ajuns la o pondere de 7% din produsul intern brut, fata de 6,3% in anul anterior.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri