Micii intreprinzatori ar putea beneficia fara probleme de credite de 25.000 de euro gratie Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM), a anuntat presedintele Fondului, Aurel Saramet. Acesta a anuntat, la conferinta organizata de Consiliul national al IMM-urilor, ca se afla in negocieri cu bancile pentru garantarea in proportie de 100% atat a creditului, cat si a dobanzii, FNGCIMM urmand sa plateasca garantia la prima solicitare a bancii. Presedintele Fondului, Aurel Saramet, a mai anuntat ca FNGCIMM a ridicat plafonul de garantare de la 400-500.000 de euro, cat era acum cateva luni, la 800.000 de euro, pana la un milion de euro.

"Garantia poate merge chiar si pana la 2 milioane de euro", afirma Saramet. Fondul se mai afla in negociere pentru alte produse de garantare, cum ar fi comisioane mai mici decat la conventia de garantare in vigoare: 2% dar nu mai putin de 100 de euro pentru garantii cu termen de rambursare mai mic sau egal cu 12 luni si 2,5%, dar nu mai putin de 100 de euro pentru garantii cu termen de rambursare mai mare de 12 luni.

Presedintele FNGCIMM, Aurel Saramet, a afirmat ca in acest an s-a marit de patru ori fondul de garantare, de la 55 de miliarde de lei (in primele luni ale anului 2004) pana la aproape 210 miliarde de lei (in ianuarie-aprilie 2005). Un document al FNGCIMM arata ca Fondul a sustinut pana acum contractarea unui volum de credite de peste 1942 miliarde de lei de catre IMM-uri, valoarea totala a garantiilor acordate fiind de 874,12 miliarde de lei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Guvernul va lansa o schemă de ajutor pentru companiile mari
Setari Cookie-uri