Consilierul de stat la Administraţia Prezidenţială - Departamentul pentru Relaţia cu Românii din Afara Graniţelor, Sandra Pralong, a afirmat că sporirea PIB-ului României pe cap de locuitor, egal anul acesta cu cel al Ungariei şi Portugaliei, este datorată atât mediului de afaceri, cât şi Guvernului prin politicile promovate, scrie Agerpres.

"E absolut extraordinar să vezi că, din 2016, de la începuturile acestui summit, la Cotroceni, lucrurile s-au dezvoltat extraordinar şi aţi crescut precum Prâslea din basmele româneşti. Şi mesajul meu este că aşa a crescut şi România, doar că noi nu suntem obişnuiţi cu veştile bune şi cu ideea de a lăuda ţara din care venim sau în care trăim. Şi am să vă dau nu poveşti, ca Prâslea, ci cifre. În acest an, PIB-ul pe cap de locuitor al României este egal cu cel al Ungariei şi al Portugaliei. Cine ar fi crezut, acum doar 10 ani, că România se va alinia cu aceste două ţări şi că va lăsa în urmă, dragii mei, ţări pe care le priveam ca extraordinar de dezvoltate, precum Grecia şi Croaţia? PIB-ul României este la 77% din media europeană, acum doar 10 ani era la 55. Deci, când vă spun că România, ca şi Repatriot creşte precum Prâslea, nu e un basm", le-a transmis Pralong participanţilor la reuniunea organizată la Palatul Parlamentului.

Ea a atribuit saltul economic şi guvernării care a permis oamenilor de afaceri să facă ce ştiu ei mai bine.

"În mare parte, acest salt extraordinar, cea mai mare parte, se datorează mediului de afaceri şi efervescenţei create de business-urile mari şi mici din România. Faceţi fiecare dintre dumneavoastră parte din această poveste. Evident că o mare parte se datorează şi Guvernului. (...) O guvernare liberală, care iese din calea oamenilor de afaceri ca să-i lase să facă ce fac ei mai bine, este ceea ce a creat această prosperitate. Vreau să vă felicit încă o dată pentru această realizare extraordinară şi vreau să vă arăt, doar să vă fac atenţi la un mic detaliu. Poate este pentru prima oară când cântăm Imnul României şi vedeţi afişate cuvintele. Nu e întâmplător. Asta înseamnă că ceea ce ne dorim este să fim uniţi în această deşteptare, despre a înţelege că România este a noastră şi că povestea ei trebuie spusă pentru că este o poveste bună", a mai spus Pralong, la Repatriot Summit - "Credem în România", eveniment aflat la a VIII-a ediţie.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri