Depozitarul Central oferă gratuit, în săptămâna 16 - 20 octombrie 2023, serviciul de înregistrare a codului IBAN utilizat pentru efectuarea plăţilor de dividende prin virament bancar, relatează Agerpres.

"Ca în fiecare an, Săptămâna Mondială a Investitorului este aniversată şi în România, sub egida Autorităţii de Supraveghere Financiară, cu sprijinul Depozitarului Central, care oferă gratuit, celor interesaţi, în perioada 16 - 20 octombrie anul curent, serviciul de înregistrare a codului IBAN, utilizat pentru efectuarea plăţilor de dividende prin virament bancar. Deţinătorii de instrumente financiare care nu sunt clienţi ai unui intermediar îşi vor putea înregistra gratuit, la Depozitarul Central, codul IBAN, pe baza actului de identitate, a unui extras de cont de la bancă şi a completării formularului de colectare a codului IBAN, timp de o săptămână, începând cu data de 16 octombrie 2023. Documentele necesare înregistrării codului IBAN vor fi transmise utilizând serviciile poştale sau corespondenţa electronică", se arată într-un comunicat al DC.

Înregistrarea codului IBAN la Depozitarul Central este necesară şi utilă deţinătorilor de instrumente financiare care nu au cont deschis la un intermediar, pentru încasarea automată a dividendelor sau a altor sume de bani cuvenite, plata acestora fiind instructată de către Depozitarul Central, prin intermediul agentului de plată desemnat de emitentul la care respectivul acţionar are deţineri.

World Investor Week este un eveniment care se desfăşoară anual, fiind o iniţiativă globală a IOSCO (International Organization of Securities Commissions), cu scopul de a creşte nivelul de educaţie şi integrare financiară a copiilor şi tinerilor.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri