Informații pentru bulgarii care călătoresc și locuiesc în străinătate, despre situațiile de criză și cerințele de călătorie, acestea sunt doar câteva dintre datele care vor fi disponibile pentru a fi verificate în aplicația mobilă „Travel Informed” (Пътувай информирано). Aplicația a fost prezentată oficial de viceprim-ministrul și ministrul Afacerilor Externe Mariya Gabriel la „Sofia Tech Park”.

Aplicația este gratuită și fără reclame. Este compatibilă cu sistemele de operare Android și iOS, notează Novinite.com.

Sursa Foto: www.mfa.bg

Aplicația conține informații despre nivelul de risc într-o anumită țară, particularitățile legislației locale, cerințele vamale, moneda locală și sfaturi practice pentru fiecare țară din lume. În caz de urgență, există un buton SOS dezvoltat care trimite un semnal unui operator. După caz, operatorul îl direcționează către ambasada responsabilă din țară sau oficiile locale.

Se recomandă înregistrarea în aplicație, deoarece permite ca datele personale precompletate (nume și număr de telefon) să fie trimise direct operatorului în situație de criză. Există și o opțiune de localizare precisă a utilizatorilor, activi după obținerea consimțământului. Pentru întrebări suplimentare, Travel Informed are și propriul chatbot care răspunde la întrebări prin extragerea de informații dintr-o bază de date.

Aplicația este un proiect al Ministerului Afacerilor Externe, finanțat de Fondul pentru Relații Bilaterale al Comunității Economice Europene și Mecanismul Financiar Norvegian 2014 - 2021.

Viceprim-ministrul Mariya Gabriel a subliniat că aceasta este prima aplicație de acest fel care este dezvoltată pentru teritoriul Europei.

Sursa foto: Pixabay.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri