Având un mix de „câte puțin din toate”, de la plaje însorite la munți răcoroși, România atrage tot mai mulți turiști în fiecare an. Iar pentru că vara aduce unele dintre cele mai importante festivaluri din Europa în Cluj-Napoca, iar Timișoara este Capitală Culturală Europeană pe toată durata anului 2023, Kiwi.com, companie de travel-tech oferă informații despre cine vizitează România vara aceasta.

Datele Kiwi.com arată că rezervările realizate până în data de 6 iulie 2023, pentru călătorii oricând în acest an în România, a crescut cu 48.8% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Când vine vorba de călătorii pe perioada verii, creșterea este de 27.7% față de vara trecută. Cei care vizitează România ajung mai ales pe aeroporturile din București, Iași, Cluj-Napoca, Suceava și Timișoara.

Topul turiștilor care vizitează România în 2023, după naționalitate

Cei mai mulți care vor vizita România vara aceasta sunt israelienii, italienii, francezii, britanicii, spaniolii, germanii, americanii, portughezii, bulgarii și maghiarii. Majoritatea (40%) vor petrece până la 3 zile în România, în timp ce 24% vor fi aici pentru 4-6 zile, iar alți 21% timp de 1-2 săptămâni. Prețul mediu plătit de aceștia pentru biletele de avion este de 131 de euro.

Cei care călătoresc către București vara aceasta au plătit puțin mai mult pentru biletele de avion, prețul mediu fiind de 157 de euro. Cei mai mulți dintre cei care vizitează capitala vara aceasta au plecat de pe aeroporturile din Londra, Tel Aviv, Bruxelles, Madrid, Roma, Milano, Barcelona, Viena, Paris și Dublin. Aproape o treime (31%) dintre ei au ales excursii scurte, de până la 3 zile, 23% vor petrece între 1-2 săptămâni aici, iar 21% au ales să stea între 4 și 6 zile în România.

Orașul Cluj-Napoca atrage și el numeroși turiști pe durata verii în ultimii ani, datorită Untold și Electric Castle, care sunt nu doar unele dintre cele mai așteptate festivaluri printre români, dar sunt și unele dintre cele mai mari din Europa. Majoritatea celor care vizitează capitala neoficială a Transilvaniei vara aceasta vin din Londra, Dublin, Paris, Milano, Bruxelles, Madrid, Barcelona, Tel Aviv, Viena și Basel. Aceștia au plătit aproape același preț pentru biletele de avion ca cei care au călătorit spre București - 154 de euro, în medie. 34% dintre cei care și-au cumpărat bilete dus-întors pentru Cluj-Napoca au ales călătorii scurte, de cel mult 3 zile, 26% au ales să stea între 4 și 6 zile, iar 20% vor petrece între 1 și 2 săptămâni în țară.

Deși este greu de spus dacă festivalurile sunt cele care atrag tot mai mulți turiști în România, an de an, este limpede că țara noastră devine o destinație tot mai atrăgătoare pentru turiștii de pretutindeni.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri