Vacanța de iarnă este la doar câteva săptămâni distanță, așa că suntem curioși să vedem unde merg românii în acest sezon festiv. Iată unde călătoresc aceștia și care sunt cele mai populare obiceiuri în materie de călătorii de Crăciun și de Anul Nou, conform datelor de la platforma de travel-tech Kiwi.com.

Mai multe călătorii în acest an: față de 2022, numărul rezervărilor pentru călătorii în preajma Crăciunului și Revelionului* pe Kiwi.com a crescut cu 45,7%. Așadar, mai mulți români călătoresc în această vacanță de iarnă.

Vacanța de iarnă în afara țării: Topul celor mai populare destinații în care pleacă românii

Cele mai populare destinații sunt în Italia, Marea Britanie, Franța, Spania și Germania, în timp ce cele mai vizitate orașe în acest sezon sunt Londra, Paris, Milano, Bruxelles și Roma.

Românii sunt dornici să petreacă dimineața de Crăciun în destinațiile preferate, cea mai populară dată de călătorie fiind Ajunul Crăciunului, 24 decembrie. Mai mult, mulți dintre ei plănuiesc să-și prelungească vacanțele, călătorind deja de pe 21 și 22 decembrie.

Anul acesta, românii și-au planificat vacanța de iarnă în avans, fereastra medie de rezervare fiind de 60 de zile, considerabil mai mare decât media pentru iarna anului trecut, de 24 de zile. 64% dintre români și-au rezervat biletele cu 21 până la 60 de zile în avans, în timp ce 30% dintre ei au rezervat cu 61 până la 121 de zile înainte de plecare.

De asemenea, plănuiesc să petreacă o mare parte din sezonul sărbătorilor în vacanță: cei care au rezervat bilete dus-întors se întorc, în medie, în 10 zile. City-break-urile de până la 3 zile sunt în continuare preferate de 44% dintre români, dar există o creștere a sejururilor mai lungi, de 4 până la 6 zile (17%), 7 până la 10 zile (16%), 11 până la 14 zile ( 11%), în timp ce 12% dintre cei care și-au rezervat zborurile prin Kiwi.com vor petrece între 15 și 30 de zile la destinație.

Deși există o mică creștere față de anul trecut, prețul mediu plătit de români pentru biletele de avion este de 131 de euro în acest sezon, cei care zboară pe distanțe scurte plătind, în medie, 96 de euro, în timp ce pe distanțe lungi, prețul mediu este de 633 de euro. Cu toate acestea, și deși călătoriile mai lungi necesită bagaje mai mari, majoritatea românilor - 30% - au cheltuit doar până la 100 de euro pe bilete de avion care includ servicii adiționale precum bagaje sau îmbarcarea prioritară, în timp ce 27% dintre aceștia au cheltuit între 100 și 200 de euro.

Aproape 30% dintre românii care și-au rezervat călătoriile de Crăciun și Anul Nou prin Kiwi.com călătoresc în cuplu.

*Bilete rezervate oricând înainte de 28 noiembrie pentru zboruri între 18 decembrie 2023 și 1 ianuarie 2024.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri