Investitiile straine directe au ajuns la 2,138 miliarde lei in primele cinci luni ale anului, in scadere cu 27,5% fata de intervalul similar din 2006 si au acoperit peste o treime din deficitul de cont curent al perioadei, arata luni, datele bancii centrale.

Gradul de acoperire al deficitului contului curent prin investitii straine directe a stagnat in mai la 36%, nivel asemanator cu cel din luna aprilie, cand a fost de 36,1%.

Aproximativ doua treimi din investitiile straine directe au fost participatiile la capital si profitul reinvestit (61,8%), iar creditele intra-grup au reprezentat mai mult de o treime (38,3%), arata raportul Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

Comparativ cu acceasi perioada a anului trecut, investitiile straine directe s-au comprimat, la finalul lunii mai, cu 27,5%, de la 2,9 miliarde euro pana la 2,138 miliarde euro.

In valoare absoluta, in luna aprilie 2007 investitiile straine directe au fost de 533 milioane euro, aproape dublu fata de nivelul lunii aprilie, de 291 milioane euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Investitiile straine directe in Romania au scazut cu peste 10%