Investitiile straine directe au ajuns la 2,138 miliarde lei in primele cinci luni ale anului, in scadere cu 27,5% fata de intervalul similar din 2006 si au acoperit peste o treime din deficitul de cont curent al perioadei, arata luni, datele bancii centrale.
Gradul de acoperire al deficitului contului curent prin investitii straine directe a stagnat in mai la 36%, nivel asemanator cu cel din luna aprilie, cand a fost de 36,1%.

Aproximativ doua treimi din investitiile straine directe au fost participatiile la capital si profitul reinvestit (61,8%), iar creditele intra-grup au reprezentat mai mult de o treime (38,3%), arata raportul Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

Comparativ cu acceasi perioada a anului trecut, investitiile straine directe s-au comprimat, la finalul lunii mai, cu 27,5%, de la 2,9 miliarde euro pana la 2,138 miliarde euro.

In valoare absoluta, in luna aprilie 2007 investitiile straine directe au fost de 533 milioane euro, aproape dublu fata de nivelul lunii aprilie, de 291 milioane euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri