Volumul lucrarilor de constructii a crescut in primul semestru al anului cu 31,4%, comparativ cu perioada similara a anului 2006, pe fondul avansului tuturor categoriilor de constructii, potrivit unui comunicat al Institutului National de Statistica (INS).
Valoarea lucrarilor de constructii a inregistrat, in termeni reali, o crestere cu 31,4 % in primul semestru din 2007, comparativ cu perioada corespunzatoare din anul precedent, evidentiata pe toate tipurile de constructii. Potrivit INS, volumul lucrarilor constructilor in cladiri nerezidentiale a crescut cu 35,4%, la cladirile rezidentiale cu 33,4% si cu 29,2% la constructiile ingineresti. Pe elemente de structura cresteri au fost inregistrate la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 31,8%, la lucrarile de reparatii capitale cu 31,6%, precum si la lucrarile de constructii noi cu 31,1%.

Lucrarile de constructii in luna iunie 2007 comparativ cu luna precedenta pe tipuri de constructii au inregistrat o crestere cu 19,2%. Lucrarile executate la cladiri nerezidentiale au inregistrat o crestere cu 27,5%, iar la constructii ingineresti cu 22,4%. Pe elemente de structura s-au inregistrat cresteri la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 27,9%, la lucrarile de reparatii capitale cu 21,2% si la lucrarile de constructii noi cu 14,6%.

in ceea ce priveste lucrarile de constructii executate in luna iunie 2007, comparativ cu luna iunie 2006, au inregistrat in termeni reali o crestere cu 28,7 %, crestere evidentiata pe toate tipurile de constructii. Cea mai mare crestere de 30,7% a fost inregistrata la cladiri nerezidentiale, urmata de cladirile rezidentiale cu 28,6% si constructii ingineresti cu 27,9%. Pe elemente de structura s-au inregistrat cresteri la toate componentele atit la lucrarile de reparatii capitale cu 33%, precum si la lucrarile de constructii noi cu 27,1%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri