Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul a scazut in septembrie cu 7,2% fata de august, dupa o scadere de 11,1% a cifrei de afaceri a produselor nealimentare, anunta Institutul National de Statistica (INS).
Volumul cifrei de afaceri la produsele alimentare, bauturi si tutun a inregistrat o scadere cu 4,1% in luna septembrie 2007 comparativ cu luna august 2007.

In ceea ce priveste serviciile de piata pentru populatie, in luna septembrie 2007 fata de luna precedenta, volumul cifrei de afaceri a inregistrat o crestere cu 4,2%. Cresteri mai mari s-au inregistrat la activitati ale agentiilor de voiaj (+69,9%). Scaderi ale volumului cifrei de afaceri s-au inregistrat in principal la activit¨Łti de jocuri de noroc (-38,4%).

In primele noua luni ale anului, comparativ cu perioada corespunzatoare din anul precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), a inregistrat o crestere cu 17,4%, sustinuta atat de vanzarea preponderenta de produse alimentare, bauturi si tutun (+26,1%) cat si de vanzarea preponderenta de produse nealimentare (+9,0%).

In ceea ce priveste serviciile de piata pentru populatie, volumul cifrei de afaceri a inregistrat o crestere cu 2,5%


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Romania, lider in UE la cresterea comertului cu amanuntul, in iulie