Angajatii Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Bucuresti sunt "extenuati" de aglomeratia de la ghisee, iar conducerea ii asigura pe agentii economici ca nu ii va amenda daca intarzie cu declararea majorarilor salariale pentru anul 2008, a declarat reprezentantul ITM, Dan Danciu.
Potrivit inspectorului sef adjunct, Dan Danciu, agentii economici formeaza cozi la ITM inca din primele zile lucratoare ale anului, pentru ca cei mai multi dintre ei au majorat salariile angajatilor si, potrivit legii, trebuie sa declare acest lucru la ITM in termen de cinci zile.

"Ii asiguram pe agentii economici ca nu le vom aplica amenzi daca depasesc acest termen, pentru ca ne este imposibil sa facem fata numarului mare de angajatori care au format cozi in fata ITM. Aceasta situatie este obisnuita pentru noi la inceput de an pentru ca aproape toti angajatorii maresc salariile de la 1 ianuarie si trebuie sa declare acest lucru", a explicat Danciu, citat de NewsIn.

Reprezentantul ITM a mai spus ca aglomeratia s-a format si din cauza ca sunt doar o suta de angajati care trebuie sa lucreze cu cei 150.000 de agenti economici din Bucuresti. Pe de alta parte, la ITM se mai depun in aceasta perioada si declaratii, se scaneaza cartile de munca, ceea ce ingreuneaza si mai mult activitatea instutiei.

Danciu a explicat ca angajatorii "au navalit" peste salariatii ITM si au produs si cateva pagube materiale, iar lucratorii de la ghisee "sunt extenuati" si au amenintat cu demisia. Totodata, fuctionarii nu pot ramane peste programul de opt ore, pentru ca ar fi prea obositor, in conditiile in care unii dintre ei muncesc si sambata pentru a asigura functionarea institutiei, iar personal cu care sa se poata lucra in schimburi nu exista.

"Nu putem suplimenta numarul angajatilor pentru astfel de perioade de varf, pentru ca este o perioada limitata si dupa aceea oamenii nu ar mai avea ce face", a mai spus Danciu.

Inspectorul ITM a spus ca, in prezent, in jur de 3.000 de oameni asteapta in fata institutiei si estimeaza ca aceasta situatie va continua si in saptamanile care urmeaza, pentru ca nu s-au inregistrat nici jumatate din agentii economici din Bucuresti.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri