Operatorul Distrigaz Sud a anuntat marti ca in primul trimestru ar putea avea loc o crestere de putin peste 6%, dar sub 10% a pretului la gaze, dar ANRE nu a fixat inca noile preturi ale gazelor, relateaza NewsIn.

"In ceea ce priveste negocierile privind tariful, trebuie sa va reamintesc ca din 2008 intram intr-o noua perioada de reglementare. Aceasta va dura intre 2008 si 2012. Ne-am propus sa facem o detaliere a costurilor pe urmatorii cinci ani, ceea ce permite limitarea costului catre client din 2008. Au mai fost discutii complementare cu ANRE dincolo de 1 ianuarie si autoritatile romane nu au fixat inca pretul gazelor. Poate de la 1 februarie acestea vor fi deja publicate", a declarat directorul general al Distrigaz Sud, Arnaud Bernard.

Reprezentantul companiei a mai spus ca aceasta crestere este determinata si de cresterea valorica a gazului de la sursa si in mod normal, aceste tarife trebuiau publicate de la 1 ianuarie. Cu toate acestea, solutia gasita a fost sa se decaleze scumpirea gazelor, care intervenea de la 1 ianuarie si urma sa se produca treptat.

"Stiu ca exista scumpiri care sunt gandite pe o perioada de trei ani, insa acest lucru reprezinta un efort din partea companiei. Aceasta crestere a pretului gazelor vrem sa o facem acceptabila pentru clienti. Consideram ca putin peste 6%, dar sub 10% ar fi acceptabila pentru Distrigaz Sud. In aprilie este posibila o reconsiderare a pretului gazelor. Oricum, evolutia pretului gazelor in 2008 va fi in crestere", au mai precizat reprezentantii companiei.

Conducerea Distrigaz Sud a mai mentionat ca, in cazul in care noile tarife la gaze nu vor fi publicate de la 1 februarie in Monitorul Oficial prejudiciul adus societatii va fi de 1,5 milioane lei/zi.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Crestere COLOSALA a importurilor de gaze in 2019