Camera de Comert Americana in Romania (AmCham Romania) recomanda Guvernului sa amelioreze colectarea veniturilor la bugete precum si un control riguros al cheltuielilor bugetare, in vederea reducerii deficitelor, informeaza un comunicat al AmCham.

Potrivit comunicatului, AmCham Romania recomanda revenirea la plafonarea bazei de calcul a tuturor contributiilor de asigurari sociale si de sanatate la un nivel rezonabil, pana la cinci salarii medii pe economie.

"AmCham Romania considera ca are loc o inrautatire a procesului de consultare si dialog intre institutiile guvernamentale si mediul de afaceri in special in ceea ce priveste legislatia fiscala si contributiile sociale. Adoptarea unor legi fara consultarea prealabila a comunitatii de afaceri, creeaza confuzii in randul investitorilor", se arata in comunicat.

De asemenea, AmCham Romania insista asupra dialogului autentic al reprezentantilor mediului de afaceri cu institutiile guvernamentale si a respectarii principiilor stabilitatii si predictabilitatii legislative, in vederea asigurarii unui mediu de afaceri sanatos si competitiv. Aceasta ar conduce, potrivit AmCham, la atragerea unui volum ridicat de investitii straine necesare sustinerii cresterii economice si inlaturarii saraciei, dar si in scopul prevenirii unor eventuale decizii din partea unor investitori straini prezenti deja in Romania in relocarea afacerii lor in alte tari din regiune.

In numele comunitatii de afaceri pe care o reprezinta, AmCham Romania readuce in atentia autoritatilor efectele negative generate de unele masuri recente cum ar fi eliminarea plafonarii bazei de calcul a contributiilor sociale atat asupra investitorilor care doresc sa atraga forta de munca performanta prin plata unor salarii corespunzatoare, cat si asupra Romaniei care se confrunta cu un exod masiv de specialisti si manageri performanti datorita unui nivel de fiscalitate si contributii sociale si de sanatate impovaratoare.

Mai mult, AmCham considera ca Romania este o tara cu fiscalitate ridicata in ansamblu, daca se ia in vedere, pe langa taxa unica si nivelul celorlalte contributii pe care trebuie sa le plateasca atat angajatii cat si angajatorii.

De aceea, Camera de Comert Americana in Romania reafirma disponibilitatea de a pune la dispozitia autoritatilor expertiza companiilor membre pentru a creste competitivitatea mediului de afaceri din Romania confruntat cu introducerea unor conditii fiscale mai avantajoase si mai scazute in tarile din regiune.

AmCham Romania este o organizatie apolitica non-profit, fondata in 1993 de catre investitorii americani in Romania. AmCham este una dintre cele 105 Camere de Comert Americane, din cele 91 de tari afiliate Camerei de Comert Americane cu sediul la Washington DC. Totodata, AmCham Romania este membra a Consiliului European al Camerelor de Comert Americane.

In prezent, AmCham Romania numara peste 270 membri, printre care se afla companii locale si multinationale, asociatii profesionale si de afaceri din diferite domenii de activitate, precum si organizatii non-guvernamentale care au stranse legaturi cu Statele Unite.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Recomandari pentru viitorul presedinte: bani la sanatate si fermieri