Luna martie este ultima in care se mai practica sistemul rotatiei colective la conducerea Fondului Proprietatea, a declarat Mircea Ursache, membru al Consiliului de Supraveghere al Fondului, potrivit NewsIn.

"Aceasta este ultima luna in care se mai practica sistemul rotatiei colective. In urmatoarea sedinta a Consiliului de Supraveghere, in forma nou aleasa, se va decide un presedinte pentru un mandat de 4 ani", a precizat Ursache.

Consiliul de Supraveghere al Fondului Proprietatea a decis, in noiembrie 2007, sa adopte, pentru perioada prealabila selectiei administratorului, o forma de conducere colegiala, cu preluarea lunara, prin rotatie, de catre membri a functiei de presedinte.

Radu Florescu, John Crissoveloni si Giovanni Ravasio au fost numiti membri in Consiliul de Supraveghere al Fondului Proprietatea, inlocuindu-i in functie pe Alexandru Paunescu, Bogdan Hutuca si Emanoil Negut, a mai declarat Ursache.

La intrunirea de actionarilor Fondului Proprietatea au fost prezenti peste 95% din actionarii societatii. Unul din punctele de pe ordinea de zi s-a referit la alegerea Consiliului de Supraveghere pe un mandat de 4 ani.
"As dori sa mentionez ca, la 1 decembrie, cateva lucruri esentiale s-au facut in activitatea Fondului, facandu-l, astazi, nu numai functional, dar si operational. Aceste lucruri s-au referit atat la inceperea selectiei front managerului, la inceperea evaluarii activelor si stabilirii valorii pe piata a activelor Fondului Proprietatea (...)", a subliniat Ursache.

"Al treilea lucru foarte important e ca am stabilit strategia si calendarul pentru listare, pe care l-am facut public. In al patrulea rand, am cooptat in randul celor 7 membri ai Cosiliului de Supraveghere si actionari minoritari", a mai spus Ursache.

In comitetul ditrector sunt doua posturi vacante, care se vor completa in cel mai scurt timp, un director pentru actionariat si un director pentru activitatea economica si financiara. Mircea Ursache a adaugat ca, in masura in care se va decide, va onora functia de presedinte al Fondului Proprietatea si isi va depunde candidatura.

Consiliul de supraveghere al Fondului Proprietatea a numit, din martie, un nou presedinte in persoana lui Ingrid Zaarour, in urma deciziei de la sfarsitul anului trecut care prevede ca pana la selectarea administratorului de fond, membrii consiliului vor ocupa, prin rotatie, pozitia de presedinte.

Astfel, Ingrid Zaarour il inlocuieste in aceasta functie pe Bogdan Hutuca, ce fusese numit pe 7 februarie 2008. Acesta din urma il inlocuise la randul sau pe Emanoil Negut. De administrarea Fondului Proprietatea sunt interesate 37 de companii internationale, iar fostul presedinte al consiliului de supraveghere, Emanoil Negut, estima ca societatea care va administra Fondul va fi selectata pana la sfarsitul lunii octombrie.

La finalul anului trecut, Fondul Proprietatea a inceput alegerea evaluatorului pentru activele Fondului, primul pas pentru listarea la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a acestuia.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Finanțele verifică cum au fost cumpărate 1,75 mil. măști
Setari Cookie-uri