Avas cere Tribunalului Bucuresti sa oblige compania Noble Ventures la plata a aproximativ 4 milioane de dolari ca despagubiri rezultate din cheltuielile facute de statul roman pe parcursul procesului pe care Romania l-a castigat in 2005 la Curtea de Arbitraj de la Washington.
La termenul din 21 aprilie instanta a decis sa amane cauza pana pe 19 mai pentru ca Avas sa mai poata depuna la dosar o serie de documente.

"Este vorba despre cheltuielile facute cu procesul de la Washington in care Romania a fost data in judecata de firma Noble Ventures pentru pretinse incalcari ale drepturilor investitorilor straini asa cum erau prevazute in tratatul dintre Romania si SUA. Aceste cheltuieli se ridica la aproximativ 4 milioane de dolari. Curtea de la Washington a respins atunci pretentiile firmei Noble Ventures, care ceruse despagubiri de aproape 350 de milioane de dolari. Noble Ventures reclama aceste presupuse incalcari de drepturi in cadrul privatizarii Combinatului Siderurgic Resita", a declarat Ion Dragne, avocat la SCA Musat&Asociatii, societatea de avocatura care reprezinta Avas si care a reprezentat si Romania in litigiul castigat la Washington.

Curtea de Arbitraj a respins, in 2005, cele doua capete de acuzare ridicate de fostul proprietar al Combinatului Siderurgic Resita (CSR). Primul dintre acestea viza o pretinsa expropriere asupra combinatului, ceruta in baza Tratatului bilateral asupra investitiilor incheiat intre SUA si Romania, iar cea de-al doilea se referea la faptul ca statul roman nu ar fi aplicat un tratament just, savarsind abuzuri in gestiunea problemelor aparute la Resita.

In legatura cu cea de-a doua acuzatie, Noble Ventures sustinea ca ar fi suferit un tratament inechitabil si discriminatoriu, deoarece CSR nu ar fi beneficiat de restructurarea datoriilor bugetare catre stat pretinsa ca promisa prin contractul de privatizare
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri