Productia industriala romaneasca a crescut, in martie, cu 6,7% fata de februarie si cu 2,9% fata de martie 2007, iar in primul trimestru al anului, fata de perioada similara din 2007, productia a avansat cu 5,4%, fiind sustinuta de cresteri la energia electrica si termica, gaze si apa, potrivit INS.

Productia industriala realizata in martie 2008, comparativ cu luna precedenta, a crescut pe ansamblu cu 6,7%, datorata cresterii din industria extractiva, de 16,6%, si celei din industria prelucratoare, de 6,6%. Energia electrica si termica, gaze si apa a scazut, insa, cu 2,9%.

Pe marile grupe industriale, s-au inregistrat cresteri in industria bunurilor de uz curent, 12,6%, industria bunurilor intermediare, 10,9% si industria energetica, 4,2%. Industria bunurilor de folosinta indelungata si industria bunurilor de capital au scazut cu 6,0%, respectiv 3,8%.

In martie 2008, comparativ cu aceeasi luna din 2007, productia industriala a crescut cu 2,9%, crestere sustinuta de toate cele trei sectoare industriale. Productia de energie electrica si termica, gaze si apa a urcat cu 6%, industria prelucratoare a avansat cu 3%, iar industria extractiva, cu 0,4%.

Pe marile grupe industriale, s-au inregistrat cresteri in industria bunurilor de uz curent, 10,7%, industria bunurilor de capital, 2%, industria bunurilor intermediare, 1,2% si industria energetica, 0,6%. Industria bunurilor de folosinta indelungata a scazut cu 13,6%.

In primul trimestru din acest an, comparativ cu acelasi trimestru din 2007, productia industriala a fost mai mare cu 5,4%, crestere sustinuta de energia electrica si termica, gaze si apa, care a urcat cu 9,2%, si de industria prelucratoare, care a inregistrat un avans de 6,1%. Industria extractiva a scazut cu 3,9%.

Pe marile grupe industriale, au fost cresteri in industria bunurilor de capital, 16,1%, industria bunurilor de uz curent, 7,4%, industria bunurilor intermediare, 2,7% si industria energetica, 0,4%. Industria bunurilor de folosinta indelungata a scazut cu 1,9%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Romania a importat mai multa energie decat a exportat anul trecut
Setari Cookie-uri