"Din cauza unor probleme cu firma cu care s-a semnat initial contractul, proiectul s-a inpotmolit si, in final, a trebuit sa recurgem la rezilierea contractului, ceea ce inseamna reluarea tuturor procedurilor de licitatie. Acest lucru intarzie data de finalizare. Daca lucrarile cu primul contractant s-ar fi desfasurat in ordine, astazi, centura Sibiului trebuia sa fie gata", a declarat Tariceanu, la Sibiu. Premierul a participat la ceremonia de semnare a contractului, alaturi de primarul orasului, Klaus Johannis.

Contractul, in valoare de aproximativ 49 de milioane euro, fara TVA, a fost atribuit asocierii Boegl-Gieger-Comtram JV, prin licitatie deschisa, criteriul de atribuire fiind pretul cel mai scazut. Proiectul este cofinantat de Comisia Europeana, care aloca peste 36 de milioane euro, prin facilitate ex-ISPA si de la bugetul de stat. Durata de realizare a lucrarii este de 18 luni, iar perioada de garantie este de 24 de luni. Portiunea de autostrada care a ramas de executat are aproape 15 kilometri.

Lucrarile la centura ocolitoare a Sibiului au inceput in 2004, dupa ce contractul a fost semnat in 2003. Constructia era programata initial sa fie finalizata in 2007. Lucrarile au suferit insa mai multe intarzieri, iar in septembrie 2006 a fost reziliat contractul cu constructorul.

Varianta de ocolire a municipiului face parte dintr-o serie de 70 de variante de ocolire aflate in executie, pentru care procedurile de licitatie vor fi demarate in perioada urmatoare.