"Din cauza faptului ca doar 20% dintre agentiile de profil existente pe piata sunt acreditate, cel putin la nivelul Bucurestiului, nu putem estima nici pe departe valoarea pietei serviciilor casnice. In ceea ce priveste cele 72 de agentii acreditate, la nivelul intregii tari, acestea au incasari anuale de peste 30.000 euro. In ciuda numarului mare de agentii neacreditate, cererea pentru aceste servicii in crestere de la an la an a facut ca piata de profil sa creasca, anul acesta mizand pe o majorare de 35 la suta", a explicat reprezentantul ARASC.

Potrivit acesteia, cele mai solicitate servicii casnice sunt cele de menaj si babysitting.

Referitor la plata prestatiilor, Antoaneta Istrate a mentionat ca "in general preturile se negociaza direct. Pentru menaj ocazional, de exemplu, se plateste cu ora, in jur de 10 lei. La un program de 8 ore pe zi, pentru menaj, se cer intre 800 si 1.000 de lei pe luna, in functie de marimea casei si de volumul de munca".

Citeste si:

In ce priveste babysitting-ul, o bona este platita cu de la 1.000 la 1.500 de lei pe luna, in functie de specializarea si experienta acesteia.

"Practic, veniturile agentiei sunt reprezentate de incasarile procentuale din salariul negociat, mai mic pentru persoanele usor recrutabile", a completat presedintele ARASC.

Conform Asociatiei Romane a Agentiilor pentru Servicii Casnice, cea mai mare problema cu care se confrunta piata de profil este lipsa acuta de personal.