Bine ai venit, prietene!" au fost cuvintele cu care a fost intampinat la Ministerul de Externe israelian seful diplomatiei romane, Mihai Razvan Ungureanu, "un expert in iudaism si un prieten al Israelului", dupa cum l-a prezentat omologul sau de la Ierusalim.

Foarte apreciat in Israel, Ungureanu a avut luni o intalnire cu omologul sau israelian, la sediul Ministerului de Externe din Ierusalim. Silvan Shalom, ministrul israelian de Externe, a tinut sa salute, cu aceasta ocazie, relatiile excelente dintre Romania si Israel, neintrerupte din 1948, de la crearea statului Israel, subliniind faptul ca Bucurestiul s-a remarcat in ultima vreme drept una dintre tarile europene cele mai angajate in lupta impotriva antisemitismului.

SPRIJIN.

Shalom, care considera ca Romania are de jucat un rol important in procesul de pace din Orientul Mijlociu, a salutat decizia Bucurestiului din urma cu cateva saptamani de a vota impotriva internationalizarii procesului de pace din Orientul Mijlociu, retragandu-se din Comitetul Palestinian de la Natiunile Unite, care se remarca prin decizii antiisraeliene, anual, in orice problema si in orice domeniu. "Sper ca si alte state sa urmeze modelul Romaniei", a spus Shalom la conferinta de presa organizata cu ocazia intrevederii celor doi ministri.

INTERES.

Shalom, care a subliniat faptul ca Israelul a investit puternic in ultimii ani, in special in Ungaria si Polonia, a remarcat ca in ultimii ani exporturile israeliene in Romania au crescut cu 9,5% si importurile cu 30%. Potrivit lui, Romania este principalul partener comercial al Israelului din Europa Centrala si de Est, comunitatea de afaceri israeliana investind peste 200 de milioane de dolari in economia romaneasca. "Impreuna cu colegul meu, azi vom cauta cai in vederea dezvoltarii acestor relatii comerciale bilaterale, prin intermediul acordurilor economice", a spus Shalom.

"In ultimele luni s-au facut auzite mai multe voci, in special in Europa, care spun ca trebuie sa fie stabilit un dialog cu organizatia palestiniana Hamas. Trebuie amintit ca aceasta nu este o organizatie politica si democratica in nici un fel, si nici una de caritate", a spus Shalom, care a tinut sa profite de conferinta de presa comuna cu ministrul roman de Externe pentru a transmite Europei un mesaj cu bataie lunga.

APRECIERE.

Silvan Shalom , ministrul israelian de externe, considera ca Romania are de jucat un rol important in procesul de pace din Orientul Mijlociu
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri