Agricultorii se intalnesc cu Basescu pentru a discuta costurile lucrarilor de toamna

Agricultorii sustin ca vor avea la sfarsitul saptamanii o intalnire informala cu presedintele Traian Basescu, unde principala problema dezbatuta va fi legata de costurile infiintarii lucrarilor de toamna, a declarat presedintele LAPAR, Marcel Cucu.

Potrivit reprezentantului Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR), printre problemele care vor fi discutate cu presedintele Basescu se vor regasi cele legate de pretul ridicat al motorinei, lipsa sprijinului pentru irigatii si pretul scazut cu care se vand cerealele.

"Reducerea accizei la motorina este insuficienta si nesigura pentru ca este acordata doar pentru culturile de toamna", sustine Marcel Cucu, citat de NewsIn.

Acesta spune ca agricultorii asteapta din partea presedintelui sa actioneze ca un factor de mediere intre ei, ministrul finantelor si chiar guvernatorul BNR, pentru rezolvarea problemelor cu care se confrunta agricultura romaneasca.

"Asteptam luarea unor masuri care sa stabilizeze piata produselor agricole.Nu putem vinde graul cu 0,4-0,45 de lei pe kilogram in conditiile in care pretul ingrasamintelor a crescut cu 200% de anul trecut, iar cel al motorinei cu 150% ", a declarat presedintele LAPAR.

Cucu a precizat ca agricultorii au beneficiat anul trecut de sprijin din partea guvernului, constand in acordarea de 500 de lei pentru fiecare hectar de grau cultivat, 450 de lei pe hectarul de orz si 400 de lei pentru cel de rapita, sprijin care nu va mai fi acordat si anul acesta.

In privinta aprecierii productiei de cereale din acest an, presedintele LAPAR apreciaza ca este cea mai buna recolta din ultimii 18 ani.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri