AVAS propune reducerea personalului din industria de aparare cu 300 de angajati

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) propune reducerea numarului de angajati din industria de aparare cu 300 de persoane fata de 2008 si cu 1.325 de persoane fata de anul 2007, se arata in nota de fundamentare a unui proiect de hotarare de Guvern pentru anul 2009.

Astfel, potrivit acestui proiect de hotarare, numarul mediu maxim de personal CN Romarm SA Bucuresti este stabilit la 1.200, iar cel de la SC Avioane Craiova SA la 100, relateaza NewsIn.

"Acest numar de personal este strict necesar pentru desfasurarea activitatilor de restructurare si privatizare, precum si pentru paza si administrarea patrimoniului. (...) Prin acest act normativ se coreleaza numarul mediu de personal cu resursele financiare disponibile. In acest fel se asigura posibilitatea platii drepturilor salariale ale personalului care efectueaza activitati de intretinere, reparatii, paza, conservare a patrimoniului si administrative aferente anului 2009", se mai arata in nota de fundamentare a proiectului.

De asemenea, in text se arata ca in anul 2009 o preocupare majora va fi privatizarea operatorilor economici, in special a celor din structura CN Romarm SA. Pentru a atinge aceste obiective, in cadrul acestora va avea loc redimensionarea capacitatilor de productie, conversia unor capacitati de productie militara la productie civila, modernizarea si retehnologizarea unor capacitati de productie si vanzarea pachetelor de actiuni.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri