Peste 1.600 de angajati din judetul Arad vor fi disponibilizati pana in luna mai, conform notificarilor facute de agentii economici catre Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM).

Conform datelor AJOFM Arad, cei mai multi disponibilizati vor proveni din sectorul automotive si din cel al fabricarii mobilei.

"Pana la data de 5 februarie 2009 au fost notificate catre AJOFM Arad un numar de 1.654 de disponibilizari care sunt programate pentru perioada februarie - mai. Concedierile colective din domeniului automotive reprezinta peste 50 la suta din totalul celor preconizate, la polul opus, cu cele mai putine concedieri, fiind sectorul comert, unde sunt preconizate sase concedieri“, a declarat, potrivit NewsIn, Mihaela Jude, inspector comunicare in cadrul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Arad.

Conducerea AJOFM Arad a mai mentionat ca in judet, in luna ianuarie, au fost disponibilizate 286 de persoane. „Initial au fost preconizate 588 de concedieri colective, cele mai multe in industria alimentara, dar, la finele lunii, doar 48 la suta dintre acestea au devenit si concedieri efective“, a precizat Mihaela Jude.

Cele mai multe disponibilizari efectuate in luna ianuarie au fost in domeniul fabricarii calculatoarelor - 118, urmate fiind de reducerile de personal din domeniul lucrarilor de geniu civil, unde au fost disponibilizate 93 de persoane. Desi se preconizau 204 disponibizari in randul anagajatilor din industria alimentara, in prima luna a anului nu s-a efectuat nicio reducere de personal.

Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca Arad a anuntat ca pentru a veni in sprijinul persoanelor care au ramas fara un loc de munca se organizeaza cursuri destinate acestora. Cele mai cautate cursuri de catre someri sunt cele de operator computer, agent paza si bucatar.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Arad: Sute de absolventi de liceu au renuntat la dosarele de somaj