Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat ca, din punctul sau de vedere, problema cea mai mare cu care se confrunta Romania in timpul crizei este ratingul scazut de tara, care ingradeste accesul statului si companiilor la finantare externa, si ca Executivul trebuie sa ia masuri rapid.
"Cea mai grava problema cu care se confrunta Romania e ratingul scazut de tara. Este cea mai mare problema pe care o are societatea romaneasca pentru ca aceasta degradare a ratingului a facut ca Romania sa nu mai aiba acces la liniile de creditare europene, iar acolo unde are inca acces imprumuturile sunt foarte scumpe. Eu cred ca aici trebuie un efort concentrat ca toata actiunea Guvernului si a BNR sa fie concentrata in cresterea ratingului de tara, care in mod automat inseamna un balon de oxigen pentru cel care este platitorul de taxe si impozite, sectorul privat", a spus Videanu la dezbaterea "Agenda politica 2009 - Guvernare, alegeri si asteptari sociale", declara Videanu.

Ministrul Economiei a mai spus ca un moment financiar dificil pentru actualul Guvern va fi in primavara. "Va fi un varf de sarcina legat de executia bugetara, undeva aprilie-mai anul acesta, dar cred ca Guvernul o va depasi cu bine, moment in care vom intra intr-o normalitate in ceea ce inseamna executia bugetara", a apreciat el, potrivit NewsIn.

Potrivit lui Videanu, criza are trei paliere - financiar, economic si psihologic - si ca pentru primele doua pot fi gasite solutii mai usor.

"Exista si o alta dimensiune a crizei, dimensiunea psihologica, manifestata prin atitudinea defetista pe care o manifestam tot timpul. Aceasta dimensiune nu va face nimic altceva decat sa reduca cererea agregata la nivelul economiei si implicit lipsa de resurse in reluarea ciclurilor de productie in anumite domenii", a adaugat Videanu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri