"Daca se mai intarzie foarte mult cu adoptarea bugetului asigurarilor sociale, exista riscul sa nu mai avem timp sufiecient pentru a pregati majoararea pensiilor. De aceea tin sa atrag atentia ca orice zi de intarziere a adoptarii bugetului asigurarilor sociale este periculoasa, intrucat legea bugetului asigurarilor sociale urmeaza sa fie semnata de presedintii celor doua camere ale Parlamentului, promulgata de presedinte si abia apoi trimisa catre Monitorul Ofical", a precizat Sarbu.

Ministrul a explicat ca abia dupa ce este adoptata legea bugetului asigurarilor sociale se pot pregati toate taloanele de pensii in vederea majorarii acestora.

Potrivit proiectului bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2009, valoarea punctului de pensie va creste cu 3% incepand cu 1 aprilie, urmand sa ajunga la 718,4 lei, si cu 2% de la 1 octombrie, la 732,8 lei.
Romania are peste 5,52 milioane pensionari, pensia medie fiind de 623 lei. Numarul pensionarilor din agricultura, platiti din bugetul de stat, se ridica la 835.200, pensia medie a acestora fiind de 290 lei