Presedintele Traian Basescu va discuta cu reprezentantii bancilor din Romania, in perioada urmatoare, despre continuarea finantarii economiei, si va incerca sa-i determine pe dezvoltatorii imobiliari sa-si finalizeze proiectele incepute.

Seful statului si-a manifestat intentia de a se intalni cu reprezentantii bancilor comerciale din Romania dupa ce a participat la intalnirea informala a Consiliului European de la Bruxelles.

De asemenea, Basescu a anuntat ca ar putea avea si o intalnire cu reprezentantii firmelor de constructii, pe tema continuarii proiectelor initiate, in contextul in care Guvernul a alocat bani de la buget pentru proiectele de infrastructura.

Potrivit celor declarate de presedintele Basescu la conferinta de presa de la incheierea reuniunii de la Bruxelles, punctul de vedere unanim al reprezentantilor tarilor UE, afirmat in timpul discutiilor din timpul Consiliului, este ca bancile-mama vor continua sa sustina subsidiarele lor din Romania, scrie NewsIn.

Cum vor liderii europeni sa ajute tarile din Europa de Est

Presedintele Basescu a mai declarat la conferinta de presa de la incheierea reuniunii ca, prin intermediul Uniunii Europene, Romania are la dispozitie mecanismele necesare pentru combaterea efectelor crizei financiare si economice, avand in vedere sumele pe care institutii bancare europene, asa cum sunt BEI si BERD, le-au pus la dispozitia autoritatilor si companiilor romanesti.

Presedintele a facut un apel la adresa administratiei, dar si a bancilor din Romania, sa apeleze mai repede, in cazul in care situatia o cere, la creditele cu dobanzi avantajoase, pe care BEI le-a pus la dispozitia Romaniei.

Cum comentati intentia presedintelul Traian Basescu de a discuta cu bancherii si dezvoltatorii imobiliari din Romania? Cu ce categorie de manageri din business-ul romanesc considerati ca presedintele Romaniei ar trebui sa se mai intalneasca pe termen scurt?


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Erste: România și toate țările din regiune intră în recesiune
Setari Cookie-uri