Germania a anuntat ca Romania se confrunta cu probleme de lichiditate si ca se afla in discutii cu Fondul Monetar International (FMI) pentru obtinerea unui imprumut.

"Romania se afla in discutii cu FMI in legatura cu imprumuturi suplimentare. Sper ca discutiile vor avea succes", a declarat ministrul german de externe, Frank-Walter Steinmeier, dupa o intrunire cu omologul sau, Cristian Diaconescu.

Ministrul de externe Cristian Diaconescu efectueza o vizita de lucru in Germania, la invitatia omologului sau Frank-Walter Steinmeier, relateaza NewsIn.

Surse din piata financiara au declarat ca o delegatie din care fac parte viceguvernatorul BNR Cristian Popa si secretarul de stat din Ministerul Finantelor Bogdan Dragoi se afla la Washington pentru a negocia cu Fondul Monetar International (FMI) un imprumut acordat Romaniei.

Contactati de NewsIn, reprezentantii biroului FMI de la Bucuresti au refuzat sa comenteze informatia, insa au precizat ca "este nevoie de discretie in jurul acestui subiect".

Oficiali ai Bancii Nationale a Romaniei (BNR) au confirmat vizita la Washington a viceguvernatorului Popa, dar nu au dorit sa comenteze scopul acesteia.

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat la sfarsitul saptamanii trecute ca Romania ar putea contracta mai multe imprumuturi, de la UE, FMI, dar si institutii precum Banca Mondiala sau BERD, "conditionate intre ele" si "pe mai multi ani".


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Ucraina detine fonduri suficiente pentru plata datoriilor
Setari Cookie-uri