Proiecte in valoare de 1,6 mil. euro din Regiunea Vest vor primi finantare europeana

Agentia pentru Dezvoltare Regionala (ADR) Vest a anuntat ca au fost semnate 16 contracte de finatare, in valoare de peste 1,6 milioane de euro, pentru sprijinirea mediului de afaceri regional si local si a dezvoltarii microintreprinderilor.
Conform unui comunicat de presa al ADR Vest remis miercuri, pentru finantare au fost depuse 42 de proiecte, potrivit NewsIn.

"Au fost semnate contractele de finantare pentru 16 dintre cele 42 de proiecte din Regiunea Vest, propuse spre finantare in cadrul axei prioritare 4 «Sprijinirea dezvoltarii mediului de afaceri regional si local», domeniul de interventie 4.3. «Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor». Celelalte 26 de contracte de finantare se afla in diferite stadii de verificare, avizare si semnare, la Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional. Valoarea totala a finantarii europene pentru cele 16 proiecte din Regiunea Vest, pentru care au fost semnate contractele de finantare, este de 1.655.562“, se mentioneaza in comunicatul de presa al ADR Vest.

Alocarea financiara orientativa pentru domeniul de interventie 4.3, in perioada 2007 – 2013, in Regiunea Vest, este de 20,69 milioane de euro, iar alocarea financiara orientativa disponibila pentru aceasta prima cerere deschisa de proiecte din Regiunea Vest a fost de 4,08 milioane de euro.

Valoarea totala a celor 42 de proiecte care urmeaza sa primeasca finantare prin Programul Operational Regional 2007 – 2013 este de 7.685.604 de euro, din care finantarea nerambursabila reprezinta 4.054.954,77 euro.

"Programul a facilitat microintreprinderilor obtinerea de fonduri europene pentru activitati care au urmarit: achizitionarea de echipamente si tehnologii noi, moderne, pentru activitatea de productie, prestare servicii, constructii a microintreprinderii; achizitionarea de sisteme IT (hardware si software); construirea / extinderea / modernizarea spatiilor de productie / prestare servicii ale microintreprinderii“, se mai arata in comunicatul ARD Vest.

Regiunea de Dezvoltare Vest este compusa din judetele Arad, Caras-Severin, Hunedoara, Timis.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri