Potrivit lui Bian, in prezent, in Romania nu sunt putine locuri de munca, adevarata problema fiind mobilitatea.

"Locurile de munca nu sunt putine, sunt in jur de 10.000 – 11.000 la nivel national, dar avem o problema cu mobilitatea pentru ca sunt anumite zone in care s-ar gasi de lucru, dar oamenii sunt legati de locuinta, de traditii si nu accepta sa se mute”, a spus Bian, citat de NewsIn.

Acesta a adaugat ca Guvernul este pregatit sa faca fata situatiei actuale in care multi oameni isi pierd locurile de munca din cauza crizei prin masuri active, dar si pasive.

De altfel, si anul acesta primariile vor putea angaja someri pentru lucrari de interes public care vor fi facute pe durata determinata.

"Ocuparea temporara o sprijnim in continuare, iar cei care vor fi angajati de primarii vom interveni sa urmeze si un curs de formare profesionala in functie de necesitatile pe care le are comunitate respectiva”, a declarat Bian, potrivit caruia vor fi atatea locuri de munca temporare cate vor cere primariile.

"Noi dam 100% salariu o parte din an, dar o perioada trebuie sa aiba si primariile contributie. Nu putem evalua cati someri vor angaja fiindca e vorba de bugetele pe care le au primariile”, a adaugat Bian.

Presedintele ANOFM le-a recomandat tuturor somerilor sa apeleze la serviciile specialistilor din toata tara.

"Nu neaparat ca sa gaseasca locuri de munca, ci sa fie inregistrati si sa beneficieze de programul de masuri active, cum ar fi formarea profesionala, consilierea si formarea in cariera. Eu nu cred ca aceasta criza nu are un capat”, a afirmat Silviu Bian.

Oficialul ANOFM a participat la Bistrita la instalarea in functie a noului director al AJOFM Bistrita-Nasaud, Dorin Moldovan, nominalizat de PDL. Moldovan va conduce temporar AJOFM intrucat fostul director, Ioan Botis, a ajuns deputat PDL si are postul rezervat.