Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) reaminteste contribuabililor - persoane fizice - ca 15 mai 2009 este ultima zi in care poate fi depus Formularul 200 privind veniturile realizate in anul 2008.

Formularul 200 poate fi descarcat de pe pagina de internet a institutiei www.anaf.ro /Asistenta contribuabili/Toate formularele, cu explicatii/200 "Declaratie privind veniturile realizate" sau poate fi obtinut direct de la sediul administratiilor financiare, se arata intr-un comunicat transmisde ANAF.

In ceea ce priveste completarea corecta a formularului, contribuabilii pot solicita asistenta la sediile administratiilor financiare sau pot accesa site-ul ANAF, unde pe prima pagina / Acasa / la sectiunea Contribuabili, a fost introdus un ghid electronic (prezentare Power Point) "Cum completam declaratia de venit", se mai arata in comunicat.

Declaratia se completeaza inscriind cu majuscule, citet si corect, datele prevazute de formular. Se completeaza in doua exemplare, din care unul ramane la contribuabil.
ANAF precizeaza ca declaratiile de venit pot fi depuse de contribuabili direct la sediul administratiei financiare (registratura organului fiscal) de care apartin sau la oficiul postal, prin scrisoare recomandata.

Formularul 200 se completeaza de contribuabilii persoane fizice care obtin venituri din activitati independente (activitati comerciale, profesiuni libere, drepturi de proprietate intelectuala), din cedarea folosintei bunurilor (inchirieri, arenda), din activitati agricole (de felul cultivarii florilor, a legumelor in sere, a pepinierelor etc.), din operatiuni de cu valuta la termen si din transferul titlurilor de valoare (actiuni).

Agentia Nationala de Administrare Fiscala este organ de specialitate al administratiei publice centrale, institutie publica cu personalitate juridica aflata in subordinea Ministerului Finantelor Publice.

In cadrul ANAF se organizeaza si functioneaza Garda Financiara, Autoritatea Nationala a Vamilor (ANV), directiile generale ale finantelor publice (DGFP) judetene, Directia Generala a Finantelor Publice a Municipiului Bucuresti si Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
ANAF si impozitarea criptomonedelor: ce trebuie sa stii