Economia Romaniei ar putea incepe sa isi revina abia din trimestrul III, a spus viceguvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR) Eugen Dijmarescu, care estima anterior ca punctul de minim al crizei s-ar fi putut inregistra mai devreme, in trimestrul II.
"Fata de ceea ce as fi crezut cu cateva timp in urma, in sensul ca poate fundul sau punctul cel mai de jos al recesiunii romanesti va fi in trimestrul II, acum cred ca e mai corect sa spunem ca-l asteptam in trimestrul III, potrivit sondajului de opinie din randul patronatelor si pe ceea ce indica miscarea comenzilor", a declarat, Dijmarescu, la un seminar despre piata de capital romaneasca, relateaza NewsIn.

El a adaugat ca, la inceputul anului, prin lunile ianuarie, februarie, chiar se arata usor "optimist" deoarece creditarea companiilor incepuse sa dea semne "de iesire din prapastia care fusese consemnata in trimestrul IV al anului precedent". "Totusi, acest lucru nu m-a ajutat foarte tare pentru ca, in luna aprilie, are o aplecare usoara in jos, o decelerare cam cu 1% pe creditele noi acordate institutiilor nefinanciare si implicit companiilor. Nu vorbesc despre populatie, ci strict de companii", a precizat Dijmarescu.

"M-as astepta sa vad ca lucrurile evolueaza si in sens contrar si poate ca acest lucru se va intampla, uitandu-ma la faptul ca incet, incet si cu o anumita timiditate, totusi, rata dobanzii la creditele noi catre corporatii, de la luna la luna, inregistreaza o scadere, ceea ce inseamna ca inclusiv comunitatea bancara din Romania incearca sa se deschida mai mult catre potentialii clienti", a mai spus viceguvernatorul BNR.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Guvernul nu ia în calcul o restructurare a aparatului administrativ
Setari Cookie-uri