Agricultura Romaniei se afla la nivelul tarilor din Uniunea Europeana, din anii 1965, a declarat ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu
”Trebuie sa recuperam. Sigur trebuie subventionata agricultura ca sa se ajunga acolo (n.red.-la nivelul tarilor europene)”, a spus ministrul.

El a precizat ca e nevoie ca nivelul subventiilor de la Uniunea Europeana sa creasca pentru ca agricultura Romaniei sa ajunga la nivelul celei din tarile europene, noteaza NewsIn.

Ilie Sarbu a spus ca a solicitat, in cadrul reuniunii Consiliului de Ministri pentru Agricultura si Pescuit, cresterea subventiei acordata agricultorilor romani cu 35 de euro, in prezent, aceasta fiind de pana la 50 de euro pe hectar, in sectorul vegetal.

De asemenea, Sarbu a declarat ca solutia pentru o agricultura performanta in Romania este ca micii producatori sa se asocieze in asociatii profesionale.

„Agricultura performanta din Romania are toata gama de utilaje. Agricultura de subzistenta nu a ajuns sa aiba utilaje performante si nu va ajunge niciodata sa aiba. Nu poti sa ai un tractor performant si sa ari cu el jumatate de hectar. Cine isi permite luxul asta?”, a spus Ilie Sarbu.

Ministrul Ilie Sarbu a participat astazi la deschiderea celei de-a VII-a editii a expozitiei internationale de echipamente si produse din domeniul agriculturii, industriei alimentare si zootehniei, TimAgralim 2009.

Expozitia de la Timisoara reuneste firme si organizatii de nivel regional, national si european. Editia din acest an prezinta o noua persectiva europeana pentru agricultura si industrie alimentara, cu o tematica structurata pe saloane.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri