Forfetarul ramane in picioare, dupa incasarile peste asteptari

Impozitul forfetar ar putea fi aplicat in 2010 pentru acele domenii unde evaziunea fiscala nu poate fi eliminata altfel, a declarat premierul Emil Boc, precizand ca incasarile din acest an sunt peste asteptari, potrivit primelor evaluari.
"Acum se face evaluarea primei transe de impozit minim. Se pare ca incasarile sunt mai mari decat s-a apreciat si vom decide soarta lui dupa ce expertii vor decide exact care este impactul si in ce masura se poate aplica. A avut un efect benefic in momentul de fata pentru ca a restrans numarul firmelor fantoma. (...) Cred ca pentru 2010 trebuie sa ne orientam in ceea ce priveste impozitul forfetar cu aplicabilitatea lui pentru acele domenii si activitati unde se justifica si unde evaziunea fiscala nu poate fi altfel eliminata", a declarat Boc, la postul public de radio.

Social-democratii au cerut eliminarea impozitului forfetar, de la 1 septembrie 2009, argumentand ca nu are efectul scontat, iar costurile mentinerii lui sunt mult prea mari, insa premierul a declarat ca asteapta evaluarea impactului acestui impozit, potrivit NewsIn.

Potrivit concluziilor discutiilor purtate marti de PDL si PSD pe tema planului anticriza al PSD, Guvernul ia in calcul mentinerea impozitului forfetar pana la finele anului, vanzarea participatiilor minoritare ale statului si valorificarea cotelor de emisii atribuite prin Protocolul de la Kyoto.

Premierul Emil Boc si ministrii Finantelor, Economiei si IMM-urilor au discutat, la sediul Guvernului, timp de aproximativ trei ore, pe tema celor 24 de masuri ale programului anticriza propus de PSD.

Nita: Impozitul minim a crescut veniturile la buget, dar a dus la cresterea somajului

Ministerul IMM-urilor, Comertului si Mediului de Afaceri, Constantin Nita, a declarat, ca isi mentine punctul de vedere de a se elimina impozitul minim, adaugand ca acesta a crescut veniturile la buget, dar a dus, in acelasi timp, la cresterea somajului.

"Banii au inceput sa vina dupa introducerea impozitului minim, dar trebuie sa vedem si ce am pierdut odata cu el. Am pierdut contrinbutii de asigurari sociale, cheltuim mai mult la somaj. (...) Ne mentinem punctul de vedere, pentru eliminarea impozitului minim", a spus Constantin Nita, citat de NewsIn.Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri