"Obiectivul sedintei este acela de a ne asigura ca acel grafic stabilit cu privire la adoptarea Legii salarizarii unice si Legii reformei sistemului de pensii va fi respectat fara amanari si fara tergiversari. Vom avea o sedinta de lucru pentru a decide aspecte tehnice care sa decida continuarea muncii la Legea salarizarii unice si cadrul pentru Legea reformei sistemului de pensii. Repet, fara amanari si fara tergiversari, ramanem in graficul pe care l-am stabilit si, daca este posibil, sa il devansam", a declarat Boc, citat de NewsIn.

Guvernul s-a reunit sambata pentru a discuta pe marginea proiectului Legii salarizarii unice, sedinta anuntata miercuri de premierul Emil Boc, care a precizat ca nu a cerut FMI amanarea termenului de finalizare a actului normativ.

"Am cerut expres sa se mentina termenul din octombrie pentru finalizarea si adoptarea acestei legi, nu am cerut prelungirea termenului", a declarat Boc la finalul sedintei de miercuri a Executivului. Precizarea a venit dupa ce, cu o zi inainte, liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, anuntase dupa discutiile cu reprezentantii FMI ca Executivul a cerut Fondului permisiunea de a amana finalizarea Legii unice a salarizarii.

Si seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, a declarat miercuri ca institutia pe care o reprezinta mentine termenul pana la care autoritatile romane trebuie sa adopte Legea unica a salarizarii si ca reprezentantii FMI au fost citati incorect.

In acordul cu FMI, termenul pentru finalizarea legii unice a salarizarii este 31 octombrie 2009. Termenul limita pentru finalizarea legii unitare a pensiilor din sistemul public este stabilit pentru finalul acestui an.