Astfel, "numarul maxim de posturi pentru aparatul propriu al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala si directiile generale ale finantelor publice judetene si municipiului Bucuresti este de 27.159, inclusiv presedintele, vicepresedintii si posturile aferente cabinetelor demnitarilor", arata o Hotarare de Guvern privind organizarea si functionarea ANAF, potrivit NewsIn.

"in urma consultarii cu expertii FMI am decis sa reorganizam activitatea ANAF. Vom desfiinta 477 de posturi, dintre care 440 erau ocupate si vom desfiinta 46 de administratii teritoriale la nivel comunal, respectiv cele care nu au trezorerii. Totodata, vom desfiinta 4 agentii teritoriale orasenesti. in total, 50 de astfel de agentii, echivalentul a 477 de posturi. Economiile lunare la buget, ca urmare a luarii acestor masuri, vor fi de 500.000 de lei", preciza ministrul finantelor, Gheorghe Pogea, in luna august.

in plus, directorii coordonatori si adjunctii acestora din directiile regionale pentru accize si operatiuni vamale, precum si cei din directiile judetene din cadrul Autoritatii Nationale a Vamilor (ANV) vor fi numiti prin ordin al ministrului finantelor publice, nu al presedintelui ANV, ca pana in prezent.