Guvernul isi propune sa coboare deficitul bugetar la 5,9% din PIB in 2010, iar in prezent Ministerul Finantelor Publice asteapta propunerile privind bugetul de cheltuieli de la celelalte ministere, a declarat ministrul de resort, Gheorghe Pogea.
"Am propus un deficit bugetar de 5,9% (din PIB, n.r.) si acum asteptam propunerile ministerelor pentru bugetele de cheltuieli", a afirmat Pogea.
El a adaugat ca in prezent Ministerul Finantelor lucreaza la elaborarea procesului de descentralizare, precum si la prezentarea bugetelor locale in bugetul de stat consolidat prin 2 sectiuni: Functionare si Dezvoltare, "care sa prezinte sursele pentru fiecare unitate administrativa", scrie NewsIn.

De asemenea, guvernul va prezenta o varianta a bugetului de stat multianual pentru 2010, a precizat Pogea.

In 11 august, seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, declara ca, pentru 2010, Fondul Monetar International (FMI) se asteapta la o reducere a deficitului public sub 6% din PIB.

Pentru 2009, reprezentantii FMI au agreat impreuna cu autoritatile romane o tinta de deficit public de 7,3% din PIB, in conditiile unei scaderi a economiei cu 8-8,5%.

Franks a atras atentia ca urmatoarele transe din imprumutul extern al Romaniei ar putea fi periclitate, daca deficitul bugetar de la sfarsitul acestui an nu va fi mentinut in limita stabilita pentru finalul acestui an.

Pentru 2010, oficialii FMI au precizat ca se asteapta la o crestere a economiei romanesti de 0,5-1%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Setari Cookie-uri