Basescu: Romania isi va relua cresterea economica in 2010

Presedintele Traian Basescu a afirmat astazi ca Romania a imprumutat bani de la FMI si CE pentru protejarea rezervelor BNR si a dat asigurari ca tara va trece peste momentul economic dificil, situatia fiind alta decat cea din 1998, cand era pe punctul de a intra in incetare de plati.
"Imprumutam bani pentru ca nu vrem sa ne afectam rezerva Bancii Nationale, care este de circa 26-27 miliarde de euro. Orice stat are obligatia sa aiba rezerve valutare, dar nu inseamna ca Romania nu poate trece peste momentul economic dificil si ca nu isi va relua cresterea economica in cursul anului 2010," a explicat Traian Basescu, prezent la Adunarea solemna a reprezentantilor Asociatiei Nationale a Cadrelor Militare in Rezerva si Retragere.

Presedintele a mai spus ca, desi Romania trece printr-un moment de criza, situatia prezenta este mai buna decat cea din anii 1995 sau 1998 si crede in capacitatea statului de a trece peste criza, potrivit NewsIn.

"Chiar daca trecem printr-un moment de criza economica, Romania nu mai este nicidecum Romania de acum cinci ani sau de acum zece ani, care sa nu poata trece de momentele economice dificile. Practic, acum avem resursele anului 2007 datorita reducerii cresterii economice. Deci, nu suntem nici la stadiul 1995, nici la stadiul 1998, cand eram pe punctul sa intram in incetare de plati," a spus seful statului.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri