Intrebat intr-o discutie cu un bloger, transmisa live, pe site-ul sau de campanie, daca este de parere ca greva de la metrou are ratiuni politice, Basescu a spus: "sigur ca da. Fostul senator PSD Radoi a reusit sa blocheze traficul din Bucuresti ca sa arate ca puterea nu reuseste sa creasca salariile angajatilor de la metrou".

Traian Basescu a mai spus ca greva de la metrou este "o proba (care arata, n.r.) pana unde merge lipsa de responsabilitate".

Presedintele a mai declarat ca nu poti sa "condamni" un oras la aglomeratie, exprimandu-si speranta ca greva sa fie suspendata de instanta, potrivit NewsIn.

"Sper ca instanta sa suspende greva cel mai tarziu maine, o greva a iresponsabilitatii. Nu cred ca (greva, n.r.) aduce castig de cauza candidatului pe care il sustine Ion Radoi (Mircea Geoana, n.r.)", a conchis Basescu.

Metrorex a depus astazi, la Curtea de Apel Bucuresti, o cerere de suspendare a grevei sindicalistilor de la metrou, procesul urmand sa se judece joi, 19 noiembrie.

Directorul general al Metrorex, Gheorghe Udriste, a declarat ca in cursul diminetii de marti societatea va depune la Curtea de Apel Bucuresti cererea de suspendare a grevei sindicalistilor de la metrou pe motiv ca bugetul pe anul 2010 nu a fost aprobat si deci nu poate fi cunoscut fondul de salarii.

"Anul trecut s-au putut negocia salariile la metrou, acum nu se mai poate pentru ca suntem in criza", a spus Udriste.
Peste 1.000 de angajati de la Metrorex, din totalul de 4.250, nu lucreaza marti, in intervalul orar 04.00-16.00, ca urmare a grevei generale pe termen nelimitat.