Desi in urma cu cateva luni, competitia era considerata o problema critica cu care se confrunta Romania, care putea activa clauza de salvgardare, Romania a scapat nesanctionata in raportul prezentat ieri in Parlamentul European. Guvernul roman este determinat, la toate nivelurile, sa progreseze in aplicarea regulilor competitiei... Consiliul Concurentei a facut eforturi considerabile pentru a se asigura ca noile ajutoare de stat sunt notificate si ca cele nenotificate sunt investigate. Calitatea deciziilor s-a imbunatatit gradual. In schimb, recuperarea ajutoarelor ilegale nu a fost inca facuta, se precizeaza in Raport. Romania a scapat nesanctionata nici macar cu un cartonas galben, desi comisarul Nellie Kroes, in ultima sa vizita la Bucuresti amenintase cu activarea clauzei de salvgardare. Daca ar trebui sa scriu astazi raportul, ar fi o recomandare negativa, declara comisarul eurpean pe 12 mai 2005.

In Raportul de ieri insa, se precizeaza ca progrese importante au fost facute in ceea ce priveste aplicarea legislatiei anti-trust, iar mecanismul de pre-consultare cu Bruxelles-ul cu privire la ajutoarele de stat notificate este functional. Nu au mai fost acordate ajutoare de stat sectorului siderurgic, este concluzia pozitiva a Comisiei Europene. Romania trebuie sa se asigure ca toate proiectele de ajutoare de stat sunt supuse unui strict control de catre Consiliul Concurentei. Este nevoie de eforturi continue pentru a asigura instiintarea in legatura cu toate masurile de ajutorare in legatura cu cazurile de restructurare, platile intarziate si masurile legate de privatizare. In acest sens, CE va continua cooperarea cu Consiliul Concurentei pentru a-i acorda un suport concret prin programe de training sustinute de experti din statele membre. Raportul precizeaza ca dupa inchiderea negocierilor, Guvernul Romaniei si-a intensificat considerabil eforturile pentru a intari capacitatea institutionala a Consiliului Concurentei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri