Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) plateste 10,38 milioane de euro, ultimele sume de bani aferente Programului SAPARD (Programul Special de Preaderare pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala).
Potrivit APDRP, Romania a utilizat aproximativ 90% din fondurile alocate prin Programul SAPARD (Programul Special de Preaderare pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala) adica 1,34 miliarde de euro, scrie NewsIn.

"Cu aceasta ultima transa de plata, Programul SAPARD se considera a fi incheiat, iar Romania este una din putinele tari beneficiare de aceste fonduri care a avut o absorbtie aproape integrala", potrivit comunicatuui APDRP.

Incepand cu lansarea Programului in anul 2002 si pana in anul 2006 au fost contractate 4.457 de proiecte in valoare de 1,36 miliarde de euro.

Programul SAPARD a beneficiat de o alocare financiara in perioada 2000 - 2006 de 1,52 miliarde de euro, suma ce trebuia platita efectiv pana la sfarsitul 2009.

Programul SAPARD a fost conceput pentru a sprijini eforturile de aderare la Uniunea Europeana a tarilor candidate din Europa Centrala si de Est si pentru a pregati participarea acestora la Politica Agricola Comunitara. Asistenta a fost oferita in perioada 2000 - 2006.

Uniunea Europeana a alocat tarii noastre, pentru acest program, 1,14 miliarde de euro, dar aceasta suma reprezinta 75% din totalul fondurilor publice, restul de 25% fiind suportat de Guvernul Romaniei, mai precis 356 de milioane de euro. In afara de aceasta alocare, proiectele care au necesitat cofinantare privata au atras fonduri, din partea beneficiarilor, de peste 800 de milioane de euro.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri