„Am facut o analiza cu colegii de la Ministerul Finantelor si, dupa datele pe care le avem, credem ca ne incadram in conditiile economice ale anului 2009. (...) Vreau sa va asigur ca masurile pe care le-am luat si masurile care vor fi luate de viitorul Guvern sunt masuri in primul rand necesare acestei tari, masuri care sunt sanatoase pentru sistemul public din Romania, pentru functionarea statului (...)”, a declarat Boc.

"Din punctul de vedere al colegilor mei, aveti in fata membrii Guvernului care in acest an au reusit cu toate greutatile politice si economice sa ajunga la sfarsitul anului cu respectarea angajamentelor pe care le avem fata de romani si fata de Comisia Europeana, Fondul Monetar International si Banca Mondiala", a adaugat prim-ministrul in exercitiu, potrivit NewsIn.

O echipa restransa a FMI se afla de luni la Bucuresti pentru discutii cu Finantele pe tema bugetului de stat pe 2010 si pentru a pregati o noua misiune completa de evaluare a Fondului, ce ar putea sosi in ianuarie, dupa formarea Guvernului si elaborarea programului de guvernare.