"Perspectivele macroeconomice ale Romaniei par mai bune decat la inceputul lui noiembrie, datorita unei cereri externe mai puternice. Ne asteptam acum ca in 2009 contractia economica sa fie de circa 7%, iar rezultatul din 2010 va fi unul pozitiv, respectiv o crestere de circa 1,3%", a spus Franks, intr-un comunicat al institutiei.

Ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, declara, citat de NewsIn, ca guvernul si FMI au imbunatatit progoza de crestere a PIBde la 0,5% la 1,3%, iar noua estimare a PIB in 2010 este de 538,9 miliarde lei.

Seful FMI evidentiaza ca datele preliminare privind bugetul sugereaza ca tinta de deficit bugetar de 7,3% din PIB ar putea fi atinsa, in conditiile in care cheltuielile raman sub control in saptamaniile ce urmeaza pana la finalul anului.

"Aceasta performanta este in mod deosebit incurajatoare, in conditiile unui mediu politic si economic dificil. Pietele au ramas stabile, in pofida incertitudinilor politice recente, si nu ne asteptam la dificultati mari in finantarea deficitului bugetar in urmatoarele luni", a mai spus Franks.

Oficialul FMI a precizat ca Fondul si Comisia Europeana au agreat cu guvernul, la nivel tehnic, continutul proiectului de buget pe 2010.